Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte već danas

Stručnjakinja otkrila najbolje trikove: Ovako će čišćenje kuće biti brzo i lako

Pixabay
01.04.2022.
u 11:30

Od octa i limuna do sode bikarbone, ovo su omiljeni prirodni proizvodi za čišćenje jedne sobarice.

Nadamo se da će nam se uskoro vratiti proljetno vrijeme i sunčani dani, što je odlično vrijeme za proljetno čišćenje u kući i oko nje. No, ako ne znate od kuda početi, nemojte brinuti, jedan sobarica u luksuznom hotelu otkrila je svoje vrhunske trikove koristeći neke jednostavne sastojke koje sigurno već imate kod kuće.

Od octa i limuna do sode bikarbone, Lisa, glavna sobarica hotela The Grand s pet zvjezdica, podijelila je s The Sunom svoje omiljene prirodne proizvode.

Očistite mikrovalnu pećnicu alkoholnim octom i limunom
Lisa predlaže korištenje otopine koja se sastoji od octa i limuna za uklanjanje tvrdokorne prljavštine iz unutrašnjosti mikrovalne pećnice. Naime, možete olakšati brisanje stvrdnute prljavštine zagrijavanjem šalice vode s nekoliko žlica octa i nasjeckanim limunom dok se prozor mikrovalne pećnice ne zapari. Ostavite posudu da odstoji pet minuta prije nego što obrišete unutrašnjost.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

Ostavite čaše svjetlucave bijelim octom
Dosadilo vam je neumorno pranje čaša, samo da bi ostale mutne? Ovo će lako postati problem prošlosti jer je maglovita pojava vjerojatno rezultat minerala tvrde vode, a sve se lako rješava uz pomoć – alkoholnog octa.

“Uklonite naslage koje se mogu nakupiti kao rezultat minerala tvrde vode, tako što ćete posuđe potopiti u alkoholni ocat na pet minuta, a zatim isperite i osušite krpom od mikrovlakana”, objasnila je.

Napravite višenamjensko sredstvo za čišćenje površina
Prema Lisi, nema potrebe za kupovinom višenamjenskog sredstva za čišćenje kada možete napraviti svoje vlastito rješenje kod kuće - koristeći sastojke koje već imate u svojim ormarićima. "Pomiješajte tri žlice sode bikarbone i četvrtinu tople vode pa obrišite površine spužvom za savršene rezultate", savjetovala je pa dodala da će ova učinkovita mješavina ostaviti blistave površine.

Sapun i voda za čišćenje prekidača za svjetlo
Dok svaki dan bez greške povlačite prekidače svjetla, jeste li ikada razmišljali o prljavštini koju bi mogli skupiti? Dobra vijest je da ne može postojati lakši način da ih očistite! Prema Lisi, potrebna vam je samo topla voda sa sapunom i mekana pamučna krpa da obrišete sve prljave tragove ili ljepljive otiske prstiju, prije nego što prođete suhom krpom.

Ocat za čišćenje stakla
Mnogi od nas provode pet minuta svaki dan čisteći tuš u namjeri da ostane bez mrlja. No očito postoji jednostavan način da ga održite blistavim bez napora ribanja, a sve se svodi na rješenje sastavljeno od prirodnih sastojaka.

"Prvo poprskajte ocat po staklu kabine, ostavite da odstoji nekoliko trenutaka, a zatim pomiješajte jednake količine sode bikarbone i soli da napravite pastu”, otkriva pa savjetuje da koristite vlažne spužve za nanošenje paste na površine, prije nego što je isperete.

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Ključne riječi

Komentara 1

IN
invazijaleptira
12:32 01.04.2022.

Od same reci ciscenje mi se dize kosa na glavi, imam veliku kucu i jedva stignem da je odrzavam cistom, zato ponekad zovem u pomoc eko kliner, pa sam onda neko vreme mirna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije