Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAZITE

Stručnjakinja otkrila četiri pogreške koje radite tijekom čišćenja ogledala u kupaonici

Shutterstock
17.04.2022.
u 22:30

Profesionalna čistačica Dani Palikarova, kaže da je jednom tjedno više nego dovoljno kada je u pitanju čišćenje staklenih površina poput ogledala, a sve više od toga može učiniti više štete nego koristi

Na kupaonskim ogledalima vrlo se često može skupiti prljavština poput tragova od paste za zube, mrlja od vode i slično. Iako je čišćenje ogledala poprilično jednostavan zadatak, korištenje pogrešnih alata ili tehnike moglo bi uzrokovati više štete nego što mislite, kako piše Express.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`

1/5

Prečesto ih čistite

Pretjerano čišćenje može učiniti više štete nego koristi, odnosno može pogoršati posljedice oštećenja od vlage, što je čest problem za kupaonska ogledala. Kako kaže profesionalna čistačica Dani Palikarova, jednom tjedno je više nego dovoljno kada je u pitanju čišćenje staklenih površina poput ogledala. Ako ste u iskušenju da češće čistite ogledalo, zamijenite gruba sredstva za čišćenje suhom krpom.

Koristite ručnike za brisanje ogledala

Čišćenje zaparenog stakla ručnikom za kupanje može se činiti bezazlenim, ali najbolje je izbjegavati ako želite sjaj bez mrlja. Vlakna će samo privremeno očistiti površinu, ostavljajući za sobom neravni i često prašnjavi talog. Novine se često preporučuju kao alternativa, ali i to biste trebali izbjegavati osim ako ne želite riskirati da ostavite trag tinte na ogledalu. Umjesto toga, držite se krpe koja ne ostavlja dlačice kako biste spriječili da se mala vlakna zalijepe za staklo.

Koristite sodu bikarbonu

Soda bikarbona može se koristiti za čišćenje i poliranje gotovo svake površine, ali staklo nije jedna od njih. Zrnasta tekstura čini sodu bikarbonu blagim abrazivom, ostavljajući osjetljive površine prekrivene ružnim ogrebotinama. Ako već želite prirodne porizvode za čišćenje, najbolje je da se držite blagih tekućih otopina kao što je bijeli ocat. Dječje ulje također je nježno sredstvo koje će vaše ogledalo učiniti blistavim i bez mrlja.

Ne provjeravate svoju kupaonicu dovoljno

Iako ovo nije alat za čišćenje, zaboravljanje provjetravanja kupaonice može biti vrlo štetno. Kupaonska ogledala stalno su izložena vlazi, pa se s vremenom mogu pojaviti mrlje ili tamni rubovi na staklu. No, to se može spriječiti zrakom. Ako primjetite da se vaša kupaonica isparava nakon upotrebe, ostavite prozore otvorene, ili ostavite uključen ventilator, kako biste smanjili razinu vlage u zraku. 

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije