Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjite troškove

Stručnjak otkrio: Ovoliko vas koštaju božićne lampice, ako su cijelo vrijeme uključene u struju

shutterstock
09.12.2022.
u 14:21

Financijski guru rekao je da vam božićna svjetla neće vrtoglavo povisiti račune, ai izdao je upozorenje o prekoračenju gorenja svjetla.

Službeno je doba godine kada ljudi počinju uređivati domove i paliti božićne lampice. No, kriza troškova života nije nestala, a računi za energiju i dalje su šokantno visoki. Mnogi zasigurno razmišljaju o potpunom ukidanju rasvjetne dekoracije kako bi ove godine uštedjeli nešto novca.

Ali za one koji ne žele dopustiti da im bilo što pomuti blagdansko raspoloženje, dobro je znati koliko će vam ti ukrasi točno povisiti račune. Osnivač Money Saving Expert Martin Lewis otkrio je za Daily Star koliko bi vas mogli stajati ukrašavanje doma božićnim lampicama.

Stavljate li i vi ovako lampice na drvce? Cijeli život to radite – krivo!

1/6

Financijski guru rekao je da vam božićna svjetla neće vrtoglavo povisiti račune, ai izdao je upozorenje o prekoračenju gorenja svjetla.

“Dobre vijesti su sve dok imate LED svjetla, a ne svjetla sa žarnom niti. Svjetla sa žarnom niti su skupa. Ako imate 100 LED svjetla i ako biste ih imali upaljene šest sati dnevno tijekom mjeseca, to bi koštalo oko 1,5 kuna”, objasnio je stručnjak.

Tvrdi da ne biste trebali ostavljati svjetla upaljena više od šest sati dnevno. I umjesto toga, kaže da ih uključite samo navečer.

"Upalite ih samo navečer kad ste kod kuće, tako da možete zadržati taj element Božića", dodao je. "Veći kompleti svjetala, s više žarulja, naravno, trošit će više energije i stoga koštati malo više, na primjer, niz vanjskih svjetala od 32 metra koštao bi ukupno 16,65 kuna.”

Govoreći o žaruljama sa žarnom niti, Martin je nastavio: "One su obično starije i imaju 80% do 90% manje učinkovitosti od LED varijanti, pa koštaju mnogo više. Na primjer, niz žarulja sa žarnom niti od 40 vata i 100 žarulja koštao bi vas oko 21,47 kuna mjesečno.”

Ako ste zabrinuti zbog cijene svjetla ovog Božića, Martin je također predložio punjenje solarnih svjetala vani tijekom dana i njihovo postavljanje noću.

Božićna bajka! Ova kuća ima čak 50 000 božićnih lampica i svi su dobrodošli posjetiti je:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije