Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjuje rizik od raka prostate

Stručnjaci otkrili: Ovoliko puta mjesečno bi muškarci trebali ejakulirati za bolje zdravlje!

Shutterstock
18.04.2024.
u 21:45

Nije nikakva tajna da je seksualni užitak dobar za vas, ali, moglo bi biti od životne važanosti da ga muškarci doživljavaju prilično često

Istraživači sa Sveučilišta Harvard ranije su tvrdili da bi muškarci trebali ejakulirati najmanje 21 put mjesečno kako bi smanjili rizik od razvoja raka prostate. Studija, koja je objavljena u časopisu European Urology, istraživala je 31.925 muškaraca i njihovu prosječnu mjesečnu učestalost ejakulacije, piše Daily Star. 

Istraživači su otkrili da su muškarci koji češće ejakuliraju uspjeli smanjiti šanse za razvoj raka prostate na taj način. Zapravo, smanjio je rizik za trećinu. 

VEZANI ČLANCI:

"Procijenili smo je li učestalost ejakulacije u odrasloj dobi povezana s rizikom od raka prostate u velikoj američkoj studiji. Otkrili smo da muškarci koji su prijavili veću u usporedbi s nižom učestalošću ejakulacije u odrasloj dobi imaju manju vjerojatnost da će im se naknadno dijagnosticirati rak prostate. Ovi nalazi pružaju dodatne dokaze korisne uloge češće ejakulacije tijekom odraslog života u etiologiji raka prostate, posebno za niskorizičnu bolest", napisali su autori studije. 

Ali to nije jedina dobrobit. Redovita ejakulacija je dobra za vas na mnogo načina. Koje su druge zdravstvene dobrobiti? Redovito samozadovoljstvo može biti dobro za vas na mnogo načina. Dokazi sugeriraju da može:

  • Poboljšati kvalitetu sperme
  • Ojačati imunološki sustav
  • Pomoći pri migrenama
  • Smanjiti rizik od bolesti srca
  • Poboljšati san
  • Pomoći u oslobađanju od stresa 

GALERIJA: Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak! 

1/15

Koliko često to trebate raditi tjedno? Ako pogledate što studija pokazuje, čini se da implicira da bi muškarci trebali ejakulirati najmanje pet puta tjedno. Unatoč tome, malo je dokaza koji bi pokazali koliko često biste to trebali činiti. Također je teško izračunati "normalan" broj puta koliko bi muškarac trebao ejakulirati svaki tjedan. Da ne spominjemo, može se razlikovati od osobe do osobe, a dob, zdravlje i status veze utječu na to koliko često ae neki muškarci mogu seksati.

Međutim, u nekim slučajevima ljudi mogu previše masturbirati. Ako ste zabrinuti da bi se to moglo dogoditi, postoje znakovi na koje možete obratiti pozornost, a koji upućuju na to da biste trebali malo smanjiti s tim. To uključuje činjenicu razmišljate li o tome stalno, smeta li vam u svakodnevnom životu ili je li vam važnije od stvarnog seksualnog života. Ako je to slučaj, možda biste trebali razmisliti o traženju stručne pomoći.

Žena tvrdi da je njezin partner jako obdaren i da im to radi probleme: 'Bojim se imati seks s njim!'

Komentara 3

CR
CroVukovar
11:06 19.04.2024.

Lažovi i prevaranti!

MO
montello
10:03 19.04.2024.

super

TS
tsurusaki
09:41 19.04.2024.

Da li dopunsko osiguranje plača osobnu asistenticu za olakšavanje tegoba i redovnu terapiju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije