Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pažnju

Stručnjaci otkrili: Ovo su znakovi da vas vaš pas zaista voli!

Shutterstock
22.09.2023.
u 16:30

Više nikada nećete dovoditi u pitanje njihove osjećaje

Iako svom psu svaki dan možete reći da ga volite, on to nikada ne može uzvratiti. Ali naši četveronožni prijatelji imaju svoje načine izražavanja svojih emocija, a kada znate kako čitati njihov govor tijela, lako je reći jesu li tužni, ljuti ili zaljubljeni, piše Mirror

Carolyn Menteith, stručnjakinja za ponašanje životinja na tails.com, dijeli znakove koji pokazuju da vas vaš pas stvarno voli, tako da više nikada nećete dovoditi u pitanje njihove osjećaje. "Ljubav je prilično lako uočiti kod većine pasa jer gotovo svaki dio govora tijela vašeg psa izražava ono što osjeća. Njihove oči su meke i nježne kada vas gledaju, i gotovo da izgledaju kao da su u mekom fokusu, bez da se, ili vrlo malo, bjeloočnica vidi. Mogu se čak i lagano zatvoriti od zadovoljstva. Njihovo čelo i obrve su opušteni, a uši su im ili mlitave ili se pomiču naprijed-natrag, također na nježan i opušten način", rekla je.

VEZANI ČLANCI:

Osim njihovih očiju, ušiju i obrva, ljubav vašeg psa možete uočiti i u njihovom osmijehu. "Iako se psi uglavnom ne smiješe kao mi, pas u blizini osobe koju voli imat će opuštene usne, neće imati napetost oko usta i njihova će usta najvjerojatnije biti blizu", objasnila je Carolyn.  "Kada je riječ o njihovom tijelu, kreću se tečno i s malim zamahom. Opet, nema ukočenosti nigdje u leđima ili nogama, samo malo radosnog poskakivanja", rekla je Carolyn.

Moglo bi biti uzbuđeno štene i skakutati uokolo ili ostati opušteno i izvaljeno u vašem društvu - ovisi o vašem psu i načinu na koji pokazuje svoju ljubav. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni mahanje repom, iako s njim trebate čitati cijeli govor tijela. "Kada je pas s nekim koga voli, njegov rep je obično na srednjoj visini i ili se njiše u ritmu s pokretima njegovog tijela, ili pas njim namjerno maše s jedne na drugu stranu", rekla je Carolyn. "Čak i kad pas ekstatično maše, rep je i dalje opušten i nije ukočen." Ako ste zabrinuti da vas vaš pas ne voli, Carolyn savjetuje da o tome razgovarate s bihevioristom.

"Jednom kada ste stvarno pogledali govor tijela psa koji voli, uvijek ćete ga moći prepoznati. Čak i ako pas skakuće uokolo ili zadovoljno spava pokraj vas, ključne riječi su fluidne i opuštene... opuštene oči, opuštene uši, opuštena usta, opušteno tijelo, opušteno mahanje", zaključila je.

Nemojte im ju davati: Ove ljudske namirnice opasne su za kućne ljubimce!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije