Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite!

Stručnjaci otkrili 4 stvari koje nikad ne bismo trebali staviti u 'suđericu'

Shuttershock
25.06.2022.
u 14:05

Stručnjaci savjetuju da ih radije uvijek perete ručno jer će ih perilica vjerojatno uništiti.

Stručnjaci za čišćenje podijelili su četiri predmeta koje ni u kojem slučaju ne biste trebali stavljati u perilicu posuđa. AO.com je na svojim stranicama podijelio koristan video u kojem objašnjava što idem, a što ne u perilicu, kao i što sve iz kuhinje može čak i oštetiti uređaj.

U videu prolaze jednu po jednu stvar, počevši od slomljenih tanjura koji su ponovno zalijepiti, prenosi The Sun. Objasnili su da njih ne bismo trebali stavljati u perilicu jer time riskiramo da se ponovno razbiju.

@ao Have you learnt something new? 🤔 #fyp #dishwashertips ♬ Bymyside - Official Sound Studio

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte se njome koristiti za ovo...

1/6

Drugi predmet koji je zabranjen su oštri kuhinjski noževi, a stručnjaci objašnjavaju da bi vas pranje noževa na jako visokim temperaturama dugoročno moglo puno koštati. “Ciklus vrućeg pranja uzrokuje hrđanje oštrih kuhinjskih noževa, koji će iz stroja izaći i tupi".

Drvene daske za rezanje su sljedeće na popisu, jer će vlakna u njima na velikoj temperaturi uzrokovati širenje i pucanje drva. Dodali su da će nakon samo jednog ciklusa daske postati neravnomjerno oblikovane i nestabilne.

Na kraju, samo ručno treba prati i otisnute mjerne čaše i vrčeve koji će inače s vremenom postati beskorisni jer će visoka temperatura 'suđerice' obrisati njihove oznake. 

Nemate klimu? Evo kako možete rashladiti dom s nekoliko jednostavnih trikova:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije