Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore!

Stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja: Kako se riješiti pojačane dlakavosti?

Depilacija
Foto: Thinkstock
03.11.2014.
u 09:03

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...

P: Moj problem je pojačana dlakavost, najviše na bradi. Imam 33 god. Trenutačno čekam termin za laparoskopiju i histeroskopiju, radi mioma na maternici te “čokoladnih cista” na desnom jajniku. Ne uzimam kontracepciju, niti sam ikada bila na piluli. Nisam rodila. Vadila sam spolne hormone 3-5 dana nakon početka menstruacije i oni su mi u redu. Ginekolog mi je rekao da je vjerojatno problem u tim cistama na jajniku. Mogu li te “čokoladne ciste” uzrokovati dlakavost a da su spolni hormoni u redu? Kada se te ciste maknu, moram li ići na neke tretmane da se dlačice uklone ili će prestati rasti? Možda postoji još neki uzrok dlakavosti (kojeg prije nije bilo)?

O: Budući da čekate operativni zahvat, vrlo brzo ćete imati daleko pouzdaniju dijagnozu no što je ultrazvučna. Pretpostavljena dijagnoza endometriotičnih cista i mioma ne bi trebala imati vezu s pojačanom dlakavošću. Uredan nalaz hormona nije uobičajen uz teže oblike dlakavosti pa pretpostavljam da je riječ o manjem kozmetičkom poremećaju.

>>Istina ili mit? Brijanje ubrzava rast dlačica

>>Alarmirajući znakovi nakon kojih morate provjeriti vrijednosti štitnjače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije