Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Strah vas je da vas na poslu smatraju napornim kolegom? Evo kako ćete saznati je li zaista tako

Shutterstock
02.09.2023.
u 07:00

Ako nikada niste doživjeli da vas netko iz vašeg tima ozbiljno naljuti, pa vi biste mogli biti taj koji će se zamjeriti kolegama s posla

Svatko se barem na jednom poslu susreo s kolegom koji mu nije bio simpatičan i s kojim nije mogao provoditi svoje radno vrijeme. A prema novom istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, svaki peti zaposlenik dao bi otkaz na poslu kako bi izbjegao rad s iritantnim kolegom, prenosi Metro.

A ako nikada niste doživjeli da vas netko iz vašeg tima ozbiljno naljuti, pa vi biste mogli biti taj koji će se zamjeriti kolegama s posla. Istraživanje tiskarske marke Brother UK pokazalo je da je trećina razmišljala o davanju otkaza zbog lošeg kolege. A jedna od najvećih zamjerki? Razgovor i izbor vokabulara.

VEZANI ČLANCI:

Jeste li uzbuđeni zbog svog godišnjeg odmora? Nemojte reći uredu da ste otišli na svoj ‘odmor iz snova. Nitko ne smatra "timski rad čini čuda" motivirajućim, a "dati 110%" fizički je nemoguće. Prema mišljenju anketiranih, te poštapalice i fraze moraju otići u zaborav, kao i sve klišej fraze vezane za posao.

Također se pokazalo da loši radni odnosi i nedostatak uredskih prijateljstava imaju veliki utjecaj na zadovoljstvo na radnom mjestu. Žene se obično lakše nose s dosadnim kolegama nego muškarci, jer kod muškaraca postoji veća stopa napuštanja posla kada je u pitanju ovaj problem.

Čini se da je generacija Z manje spremna tolerirati iritantne radne situacije od svojih starijih kolega, a četvrtina ih je dala otkaz zbog dosadnog radnog kolege. I kada blizak kolega ode i stvori 'prazninu', jedan od 10 radnika je slijedio njegov primjer i također dao otkaz.

Sean Butcher, HR konzultant i mentor u tvrtki Reflect Consultancy kaže: “Kada prijatelj s posla da otkaz, sasvim je prirodno osjećati se razočarano. Vjerojatno ste vi i ta osoba zajedno proživjeli dobre trenutke, ali i izazovne trenutke u vašoj organizaciji, što ih uvijek čini lakšim za preživljavanje.”

“Važno je razmotriti zašto je vaš prijatelj dao otkaz. Češće će to biti za nivo mjesto koje je bolje plaćeno, nudi im više izgleda za karijeru ili možda veću fleksibilnost da žive svoj život na način na koji žele. Ako je to slučaj, možete se osjećati sretnima što čine promjene kako bi poboljšali svoju situaciju i što će na kraju dugoročno imati više sadržaja”, zaključio je.

Istraživanje pokazalo: Ako nosite odjeću ove boje, ljudi će vam više vjerovati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije