Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESTE LI ZNALI?

Stomatologinja otkrila što sazna o pacijentima čim im pogleda usta: 'Mogu otkriti i jeste li trudni..'

Shutterstock
23.08.2022.
u 12:30

Stomatološka klinika Chelsea, objavila je video na svom Tik Tok profilu, a u tom videu su objasnili 'stvari koje stomatolog može reći o vama samo gledajući u vaša usta', te su istaknuli razne stvari koje su otkrili u prošlosti.

Kada idete zubaru vjerojatno mislite da zubari traže samo karijes i druga oštećenja na zubima, no varate se. Jedna stomatologinja otkrila je da se puno toga može saznati kada vam pogledaju u usta, a neke stvari su poprilično iznenađujuće. 

Kako piše The Sun, stomatološka klinika Chelsea, objavila je video na svom Tik Tok profilu, a u tom videu su objasnili 'stvari koje stomatolog može reći o vama samo gledajući u vaša usta', te su istaknuli razne stvari koje su otkrili u prošlosti. 

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

1/5

Mogu pretpostaviti da ste trudni, jer ne samo da jutarnje mučnine uzrokuju eksploziju cakline, već trudnoća također može uzrokovati upalu i osjetljivost desni. Ostale stvari koje vide uključuju i to jeste li sisali palac kao mali. Objasnili su i da vam mogu pomoći riješiti se neke navike, primjerice grizenja noktiju. Osim toga, oni mogu reći konzumirate li neka opojna sredstva jednim jednostavnim pregledom.

Na kraju su istaknuli kako mogu znati i jeste li se dodatno potrudili oko svojih zuba prije nego što ste sjeli na njihovu stolicu. 

- Koristili ste zubni konac neposredno prije dolaska ovamo, i to je jedini put kada ste ga upotrijebili - rekli su.

@chelseadentalclinic They can also tell if you vape #chelseadentalclinic #dentist #mouth #fyp ♬ original sound - paramind

Korisnici Tik Toka iznenadili su se ovim otkrićima, te su tražili više detalja. Jedna korisnica napisala je da ona neke od tih stvari zna iz iskustva, jer jer joj je zapravo njezin zubar rekao da će postati mama. 

- Moj zubar mi je rekao da sam trudna kada me pregledao, a ja sam bila sva u čudu. Nakon što sam otišla iz ordinacije, kupila sam test za trudnoću i sada imam bebu od 17 mjeseci - komentirala je.

Superbaka (100) na sobnom biciklu odvozit će cijelu dužinu Velike Britanije: Penjala se i po stepenicama devet katova dnevno godinu dana, što je više od Mount Everesta!  

Ključne riječi

Komentara 1

TE
Teig1
13:32 23.08.2022.

Čak otkriju i ljubav na francuski način!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije