Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskoristite vrijeme

Što morate napraviti prije nego dobijete dijete?

'vjezbanje tjelovjezba pilates noge zena'
Arhiva VL
08.12.2012.
u 11:20

Ako želite postati roditelji, poduzmite što je u vašoj moći kako bi sve prošlo bez komplikacija...

Doktorica Carolyn R. Givens smatra da ako razmišljate o trudnoći, preporučljivo je poduzeti ovih nekoliko navedenih koraka.

1. Nemojte čekati. Ako ne zatrudnite tijekom duljeg pokušavanja ili imate neredovite cikluse, svakako se obratite ginekologu na vrijeme.

2. Pripazite na težinu. Pokušavajte održavati optimalnu težinu i nastojte da vam težina ne varira previše. Osim dobivanja na kilaži, za vaše reproduktivno zdravlje izuzetno je važno i da naglo ne mršavite ili se ne izgladnjujete. Kofein odnosno kavu i alkohol svedite na namanju moguću mjeru, a ako pušite razmislite o tome da prestanete jer ono loše djeluje na jajašca.

3. Vitamin D. Baš kao i ostali vitamini, vitamin D može biti od velike pomoći kod začeća. Za urednu trudnoću važno je opskrbiti se dovoljnim količinama željeza i kalcija.

4. Raspored menstrualnih ciklusa. Pratite ga i zapisujte menstrualne dane kako biste znali kada ovulirate jer ćete samo tako znati kada točno treba tempirati vrijeme odnosa koji će rezultirati trudnoćom.

5. Vježbajte ali i odmarajte. Stručnjaci ne preporučaju više od četiri sata treninga tjedno. Intenzivna vježba neprimjerena vašem organizmu može biti štetna ne samo za zdravlje nego i za začeće. Pretjerivanje općenito nije dobro, stoga se između treninga dovoljno odmarajte.

6. Zamrzavanje jajašaca. I to je moguća opcija ako ste single, u tridesetima i nemate partnera. Stopa začeća nakon 35. pada. Nemojte se zanositi ni slavnima koji sve kasnije postaju roditelji jer osim što imaju zaleđe, često koriste i donirana jajašca.

7. Bolovi i signali. Vaginalni iscjedak, prekomjerno krvarenje ili bolove u zdjelici ne treba ignorirati, no osim žena i muškarci bi trebali razmilisti o posjetu liječniku osjete li bolove u zdjelici ili imaju problema s erekcijom.

 

 

Komentara 7

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
16:23 08.12.2012.

Ovisi pitaš li muško ili žensko. A o pozama....... . ko da je to bitno.

TR
trinkkakao
14:48 09.12.2012.

Preporucam svim zenama da probaju test za ovulaciju. To je fantasticna stvar. Ako ste zdrave, mozete zatrudnjeti vec prvi mjesec pomocu tog testa - trakice za testiranje mokrace.

RA
rasplinjač
12:28 08.12.2012.

Prvo moraš izgubiti nevinost...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije