Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mondo.hr

Stigli su topli dan, otkrijte sve prednosti bicikla

Xplorer bicikli Mondo
18.03.2014.
u 16:30

Užurbani način života, posao i obiteljske obveze ne ostavljaju vam vremena za sport i rekreaciju? Vožnjom bicikla na posao dobivate savršenu tjelovježu.

Topli proljetni dani idealni su za vožnju bicikla, savršenog načina rekreacije koji skida suvišne kilograme, zateže i oblikuje mišiće.

Pedalirajte i mršavite

Rekreativna vožnja bicikla odlična je za stjecanje kondicije, smanjuje rizik od problema s visokim tlakom, povećava izdržljivost organizma, utječe na poboljšanje probave i smanjuje stres. Vožnja bicikla na lagan način sagorijeva kalorije i suvišne masnoće zbog čega se preporučuje onima koji žele smršaviti. Žena koja ima oko 60 kilograma skinut će čak 480 kalorija tijekom 60 minuta vožnje, prosječnom brzinom od 20-25 km/h. Što je brža i intenzivnija vožnja, troši se i više kalorija. Tako ako vozite 25-30 km/h trošite do 600 kcal, 30-35 km/h do 700 kcal i preko 35 km/h do 950 kcal.

Vožnja bicikla oblikuje mišiće

 Dok pedalirate aktivni su mišići potkoljenice, prednje i stražnje strane natkoljenice, mišići bedara i stražnjice, ali i trbušni mišići i mišići donjeg dijela leđa. Bicikl čuva srce. Kardiovaskularne smetnje jedan su od najčešćih uzroka smrtnosti, posebice ako imate visok tlak i kolesterol. Vožnja bicikla pozitivno djeluje na ove probleme i podiže nivo energije.

Vožnja bicikla povećava energiju

Ukoliko ste umorni i bezvoljni, vožnja bicikla povećat će nivo energije za 20% i smanjiti umor za čak 65%. To se događa zbog toga što biciklizam potiče mozak da luči dopamin, hormon povezan s količinom energije. Vožnja bicikla čuva zglobove. Dok pedalirate tijelo je u sjedećem položaju i nema opterećenja za zglobove, koljena i leđa, pa je manja mogućnost povrede. Bitno je da dobro postavite visinu sjedala, odnosno da ne opterećujete kralježnicu.

Vožnjom bicikla kondicija će vam iz dana u dan biti sve bolja, osjećat ćete se zdravije, opuštenije i zadovoljnije. Osnovni princip kod vožnje da prvo povećavate frekvenciju broja treninga (broj vožnji tokom tjedna), zatim udaljenost (trajanje treninga), pa tek na kraju intenzitet.

Uz sve navedeno bicikl ima i dodatne prednosti: za vožnju biciklom ne treba vam vozačka dozvola, te nemate troškove goriva. Na svako odredište stižete brže nego pješice, a ukoliko ste u gradu za vrijeme prometne gužve brži ste i od automobila i od javnog prijevoza. Tipom i uređenošću bicikl odražavati vašu osobnost.

Pravo je vrijeme da i vi počnete voziti bicikl. XPLORER bicikli su provjerene kvalitete i trendy dizajna uz pristupačnu cijenu. Odaberite svoj idealan bicikl na Mondu i počnite biciklirati. U ponudi su muški, ženski i dječji bicikli za različite uzraste.

 

Napomena: Na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama (American Express i Diners do 12 rata), pouzećem ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Cijena dostave je 30 kn, dok je za narudžbe preko 700 kn dostava besplatna. Rok isporuke je 1-3 radna dana. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na besplatni telefon 0800/4468 ili na info@mondo.hr

Mondo pratite na Facebooku, Twitteru i Google Plusu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije