Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U vrućim danima

Spriječite znojenje djece u autosjedalicama i kolicima

dijete u autosjedalici
Foto: Thinkstock
1/10
20.05.2014.
u 12:41

Čak i onda kada vama kao roditeljima u automobilu uopće nije bilo vruće, djeci je najčešće bila mokra kosa, odjeća na vratu i leđima…

Jeste li primijetili kako se dijete znoji dok sjedi u kolicima ili auto sjedalici?

Čak i onda kada vama kao roditeljima u automobilu uopće nije bilo vruće, djeci je najčešće bila mokra kosa, odjeća na vratu i leđima…

Pregrijavanje za djecu može biti opasno, a također pridonosi tome da neka djeca lošije podnose vožnju, te postaju nemirnija ili osjećaju mučninu u vožnji. Također, po izlasku iz automobila, dijete čija je odjeća ili kosa oznojena, lošije će reagirati na propuh ili druge atmosferske prilike. Ponekad je potrebno presvući dijete i osušiti mu kosicu, što nekad nije praktično ili uopće moguće.

Kako bi se smanjilo znojenje i pregrijavanje djece u automobilu, nije dobro rješenje upaliti ili pojačati klimu jer djeci može biti hladno za izložene dijelove tijela te svježi zrak može puhati djeci u glavu (pogotovo lice), dok istovremeno leđa, potiljak i guza i dalje ostaju pregrijani. Prilikom korištenja prejake klimatizacije može doći do prehlada, upala uha i glavobolja, a djeca u automobilu neće se ugodno osjećati. Također, ljeti dolazi do opasnosti po zdravlje (odnosno toplotnog udara) uslijed nagle promjene temperature te se nikako ne preporuča da temperatura u automobilu bude znatno niža od temperature vanjskog zraka.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Na autosjedalice stavite navlake

Najbolja pomoć djeci ,koja omogućava ugodniju vožnju u automobilu, je korištenje prozračnih podloga. Zračna podloga AeroMoov napravljena je od zrako propusne trodimenzionalne strukture građene poput pčelinjeg saća koja je nestlačiva, te tako uvijek osigurava optimalnu cirkulaciju zraka oko djeteta. Prekomjerna vrućina brzo se zamjenjuje svježim zrakom iz okoline. Dijete se manje znoji jer se lakše kontrolira tjelesna temperatura.

Podloge su dostupne u četiri veličine koje pristaju gotovo svim sjedalicama i kolicima, a cijena je 199 kuna.

>>Ovako možete prepoznati je li to osip 'od vrućine'

>>Previše se znojite? 6 savjeta za rješenje ljepljivog problema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije