Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Spriječite stvaranje leda u zamrzivaču: Isprobajte ovaj koristan trik!

Shutterstock
11.07.2023.
u 11:30

Do nakupljanja leda dolazi kada topao ili vlažan zrak dođe u dodir s hladnim zavojnicama isparivača u vašem zamrzivaču (na primjer, kada otvorite vrata zamrzivača za vrućeg dana)

Koliko puta ste se pitali zašto vam se brzo nahvata led na zidovima zamrzivača? Kada je ispravan, zamrzivač se ne bi trebao previše lediti unutra. Ipak, postoje neke stvari koje i vi sami možete napraviti ako želite sačuvati vijek trajanja zamrzivača i da pritom bude čist i bez naslaga leda, piše ABT

Do nakupljanja leda dolazi kada topao ili vlažan zrak dođe u dodir s hladnim zavojnicama isparivača u vašem zamrzivaču (na primjer, kada otvorite vrata zamrzivača za vrućeg dana). Zavojnice će trenutno smrznuti vlagu i, ako je ima dovoljno, nakupit će se kao led. Ako se na zavojnicama nakupi dovoljno leda, protok hladnog zraka u zamrzivaču može postati ograničen. Pravilna upotreba zamrzivača i pravilno odlaganje namirnica vrlo su važan faktor u stvaranju leda na njegovim zidovima. Evo što treba učiniti kako vam se zamrzivač više ne bi ledio previše.

VEZANI ČLANCI:

Odgovor na pitanje zašto se zamrzivač ledi leži u tome da hladan zrak izvlači vlagu iz namirnica koje ste ubacili u njega, a budući da nema gdje otići ona se hvata na zidovima zamrzivača. Kako vaš zamrzivač ne bi uvijek bio obložen santama leda (i kako ne biste morali otapati ga svakih desetak dana) isprobajte neke od sljedećih trikova.

Koristite ulje: Sve što trebate napraviti je da zidove zamrzivača namažete uljem. Tako se vlaga neće zadržavati na njima i samim tim neće biti ni leda.

Dobro zatvarajte namirnice: Osim što je potrebno da namažete zidove uljem, potrebno je i da namirnice koje stavljate u njega budu dobro ocijeđene od tekućine. Tako će se manje vlage izlučivati u prostoriju, tj u zamrzivač i samim tim će se on manje lediti. Uvijek namirnice stavite u vrećice sa zipom ili bar u dvije obične vrećice, a najbolje opcija je da ih čuvate u plastičnim posudama.

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije