Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nas osvježava

Sok od naranče pun soka od - jabuke i kruške

sokovi
Arhiva Vl-a
23.07.2010.
u 09:54

Ako je na etiketi sok od grožđa ili naranče, a grožđe ili naranča nisu prvi sastojak koji se navodi, ili čak nisu ni među prva tri sastojka, riječ je o podvali

Stiže još jedna potvrda zašto valja čitati i ono ispisano najsitnijim slovima na prehrambenim proizvodima. Ovaj je put riječ o sokovima, jer se pokazalo da zbog nedorečenih ograničenja za proizvođače ovaj osvježavajući napitak ne mora biti samo od voća kojim se diči na ambalaži. Recimo, kada piše da je sok stopostotno voćni od borovnice bez dodataka šećera, često pijemo i sok od jabuke ili kruške. Proizvođači, naime, često koriste jeftine jabuke i kruške, koje su pune šećera, da zaslade sok, ali i povećaju obujam skupljih i nutritivno bogatijih sokova kao što je spomenuta borovnica.

Ovih se vrućih dana, dakle, često osvježavamo samo mješavinom sokova u kojoj je tek mali dio onog voća od kojeg smo poželjeli sok. Kako onda raspoznati dobar, pravi sok od jeftinih mješavina? Čitajući pozorno spomenuta sitna slova s popisa sastojaka. Ako je na etiketi sok od grožđa ili naranče, a grožđe ili naranča nisu prvi sastojak koji se navodi, ili čak nisu ni među prva tri sastojka, riječ je o podvali.

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
05:13 24.07.2010.

samo da nije \"corn syrup\"

AG
Agramer198
19:47 25.07.2010.

ma javorovo sirup u vrč pa deri... to bih si mogao i intravenozno ubrizgavat kak je dobro. i onda bi za pola godine proširivao štokovejer bi bil šlank ko elizabeta gojan.. kakvi mrtvi sokovi voda i voda. onda nećemo biti jedna od najdebljih nacija na svijetu više..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije