Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prirodni eliksir

Sok od cikle olakšava kretanje i vježbanje

cikla
18.12.2010.
u 14:38

Blagotvorni sastojci iz cikle šire krvne žile, snizuju tlak i omogućuju bolji protok krvi

Sa starenjem ili s pojavom zdravstvenih tegoba koje utječu na srčanožilni sustav, količina kisika koju tijelo može iskoristiti za kretanje i vježbanje znatno se smanjuje, pa nekim ljudima i hodanje može biti velik napor. Sok od cikle može im omogućiti da budu aktivniji i izdržljiviji, kažu znanstvenici s američkog Sveučilišta Exeter. Njihovo je istraživanje pokazalo da uzimanje soka od cikle omogućuje mišićima da potroše manje dragocjenog kisika za tjelesnu aktivnost.
Sok od cikle blagotvoran je i zato što širi krvne žile, snizuje tlak i omogućuje bolji protok krvi. Takav učinak ima prije svega zato što sadrži obilje nitrata, objašnjavaju znanstvenici u studiji koja je objavljena u časopisu Journal of Applied Physiology.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:41 18.12.2010.

Idem se odmah najesti cikle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije