Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Smrzavate se kad ujutro uđete u automobil? S ovim trikom ugrijat ćete ga za čas!

shutterstock
11.01.2024.
u 09:30

Neki pokreću automobil nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, ali postoji još učinkovitiji način da zagrijete svoje vozilo.

Može biti teško napustiti toplu kuću i uskočiti u hladan auto. A, s temperaturama koje su ovaj tjedan padale, mnogi su drhtali u svojim vozilima dok su odlazili na posao. Srećom, postoji nekoliko savjeta koji će olakšati to iskustvo. Neki pokreću automobil nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, što mu daje malo vremena da se zagrije. A, postoji još učinkovitiji način da zagrijete svoje vozilo, piše Daily Star.

Trusted Automative Professionals (TAP) su podijelili su svoj savjet. U postu na blogu stručnjaci su rekli da biste uvijek trebali smanjiti temperaturu automobila na nisku temperaturu i isključiti ventilator. Napisali su: 'Možda se čini zaostalim, ali tako funkcionira sustav grijanja/hlađenja automobila. Zatim, nakon što ste se malo vozili, stavite ga na toplo i uključite ventilator'.

VEZANI ČLANCI: 

'Ovako će brže postati vruće nego da uđete u auto i uključite ga na vruće s punim ventilatorima', dodaju. Kad bolje razmislite, ovaj trik zapravo ima smisla. Pojačavanjem grijanja i ventilatora u isto vrijeme, samo biste puhali hladan zrak u vaše vozilo.

Vozači koji imaju klima uređaj ne trebaju slijediti ovaj savjet jer će njihovi automobili automatski regulirati temperaturu. Ipak, ova je tehnologija uglavnom rezervirana za luksuznija vozila.

Počela je sezona zamagljenih stakala u automobilima: Pogledajte kako ih brzo i jednostavno odmagliti!

Komentara 1

AV
avangero
10:34 11.01.2024.

Ja imam bolji i učinkovitiji trik, držim auto u grijanoj garaži, kad uđem u njega tak mi je vruće da palim klimu,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije