Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
male obiteljske vinarije

Slavonija i Podravina, wine not?!: Festival koji traje cijeli rujan spaja vrhunska lokalna vina i povijesne ambijente!

Matija Turkalj
16.09.2023.
u 07:00

Posljednjih godina sve je veći broj malih obiteljskih vinarija koje su sastavni dio turističke ponude temeljene na zelenom, održivom turizmu. Proizvodi se graševina, rajnski rizling, chardonnay, frankovka...

Manifestacija koja spaja povijesne ambijente, zelenu priču i vrhunska vina. – vinski festival Slavonija i Podravina, wine not!? traje tijekom cijelog rujna, a cilj mu je pokazati vinske atrakcije Virovitičko-podravske županije. Počelo je sa spojem vina i umjetnosti u dvorcu Pejačević u srcu Virovitice, predstavom slatinskog iluzionista i mađioničara Magic Leona u Centru za posjetitelje - Dvorac Janković  te urban wine partyem na terasi geobara futurističkog geo-info centra Voćin na zelenim padinama Papuka. A u subotu 16. rujna zabava se seli u mistični pitomački kraj. Na eventu Vino i mitologija u novom Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu uživat će se u vinima s padina Bilogore.

Foto: Matija Turkalj
Foto: Matija Turkalj

Na obali Drave, u povijesnom perivoju ljetnikovca grofa Draškovića, danas Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, 22. rujna posjetitelje očekuje i Vinski party, a vinski mjesec završava 30. rujna maratonom Wine&Run u Orahovici, koji se u hedonističkom duhu ne trči nego hoda. I ove je godine vinska ambasadorica festivala enologinja Ivana Nemet odabrala najbolja vina Virovitičko-podravske županije, među kojima su i ona nagrađena Decanterom.

Od graševine, rajnskog rizlinga i chardonnaya do cabernetfranca, frankovke, pinota crnog i drugih sorta, uživat će se u vinima nagrađivanih lokalnih vinara. – Veseli me što smo u Virovitičko-podravskoj županiji izašli iz svijeta slučajnih vina. Predstavljajući danas vina ove županije, radim to opušteno i sigurno. Vina s ovog područja sad su lijepa slika našeg kraja, naša vinska umjetnost – ističe ova poznata enologinja.

Foto: Matija Turkalj

Foto: Matija Turkalj

Ovu lijepu vinsku priču prije tri godine pokrenula je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a njezina direktorica Martina Jakelić ističe kako je na području Slavonije i Podravine posljednjih godina sve veći broj malih  obiteljskih vinarija koje su sastavni dio turističke ponude temeljene na zelenom, održivom turizmu s dva UNESCO područja – Parkom prirode Papuk i rijekom Dravom te bogatom povijesnom nasljeđu. – Naša destinacija neočekivano je lijepa i neočekivano je blizu, a vinski festival prava je prigoda da nas posjetite – poručuje Martina Jakelić. Za sudjelovanje u ovoj lijepoj vinskoj priči potrebno je prijaviti se putem obrasca na internet-stranici TZ-a Virovitičko-podravske županije i platiti ulaznicu koja po eventu iznosi 15 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije