Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emily Morse

Seks terapeutkinja: 'Ako ste usamljeni za blagdane, više masturbirajte!'

Menstruacija, ulošci, tamponi
Thinkstock
22.12.2020.
u 22:25

Kao i druge fizičke aktivnosti i masturbacija oslobađa hormon sreće dopamin koji je.odgovoran za dobro raspoloženje, kaže terapeutkinja Emily Morse

Američka seks terapeutkinja, autorica i voditeljica Emily Morse kaže kako će ove godine zbog korona krize mnogi samci Božić provesti sami, no ističe da je to savršena prilika da se usredotoče samo na sebe. Svima koji su na Božić sami Morse tako preporučuje da se odmore od društvenih mreža - ali i da se zadovolje.

- Mnogi ove blagdane neće otputovati kao inače, što je naravno šteta, no može biti i korisno - kaže Morse, a evo što predlaže, kako se zaokupiti:

1. Zadovoljite se

Kao i druge fizičke aktivnosti i masturbacija oslobađa hormon sreće dopamin koji je.odgovoran za dobro raspoloženje, te oksitocin ili 'hormon ljubavi' koji pomaže u borbi protiv kortizola, hormona stresa. I premda nekima od nas ljudski dodir trenutno nije dostupan, to ne znači da se trebamo odreći seksualne aktivnosti, poručila je seks stručnjakinja Morse, inače voditeljica popularnog seks podcasta 'Sex with Emily'.

2. Odmorite od društvenih mreža

Blagdani mogu biti posebno teški ako ste sami a drugi vas bombardiraju s objavama kako se dobro provode, kaže terapeutkinja i savjetuje da se na neko vrijeme maknemo od ekrana i usredotočimo na ono što je pred nama.

Foto: Shutterstock

- Umjesto da satima pregledavate 'feedove' na društvenim mrežama, pokušajte nešto novo pročitati ili se opustiti u pjenušavoj kupki - preporučila je.

3. Napišite pismo - rukom

Ako planirate napraviti pauzu od društvenih mreža, usporite s digitalnom komunikacijom općenito - savjetuje ona i preporučuje da par dana ne provjeravate mail i ne odgovarate na sms poruke.

- Pisanje bilješki i pisama omogućuje nam da više razmislimo o svakoj riječi, a takva je pisma i posebno lijepo primiti - rekla je za Daily Star.com.

Velika obljetnica Krijesnice – 20 godina udruge koju su gradili volonteri, donatori, tim udruge, roditelji i djeca Krijesnice

Menstruacija, ulošci, tamponi
1/5

4. Budite turist u svom gradu

Cijeli svijet je usporio za vrijeme pandemije koronavirusa, ali zbog toga većina ima više vremena da istraži neka bliska mjesta koja inače ne bi, zaključuje Morse.

Foto: screenshot/facebook

Ona zato sve koji su usamljeni potiče da prošeću parkovima u vlastitom gradu i posjete neka mjesta koja inače nikad ne stignu pogledati izbliza.

5. Razmislite o 2020 -oj godini

Ovo je za mnoge bila burna godina i vjerojatno joj većina jedva čeka kraj, no prije nego prođe zapitajte se 'Što ste naučili?' ili 'Jeste li napredovali u osobnom rastu', poručila je terapeutkinja, jer nam odgovori na ta pitanja mogu pokazati da ipak 'nije sve bilo uzalud i da godinu ne treba potpuno zaboraviti - jer u njoj se sigurno dogodilo i par dobrih stvari'. 

Pula: Djed Božićnjak provozao se kroz grad na motoru

Pula: Djed Božićnjak provozao se kroz grad na motoru

Pula: Djed Božićnjak provozao se kroz grad na motoru VIDEO: Saša Miljević / PIXSELL Photo & Video Agency

Objavljuje Večernji list u Subota, 19. prosinca 2020.

Komentara 5

Avatar Poskok 1
Poskok 1
23:50 22.12.2020.

A i ako niste usamljeni možete isto malo..., nema veze...

SU
SULUD
04:49 23.12.2020.

Jedini je problem što mi sam sa sobom sex postaje predivlji. Uvijek se previše iz i izbičujem i stvarno ali stvarno previše udaram glavom o zid.

Avatar lola lola
lola lola
05:23 23.12.2020.

Fakat moras biti peh da pored svih drustvenih mreza koje postoje i dating agencija I barova za samce ne mozes pronaci osobu makar za jedan dan u godin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije