Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu vam potrebna ni jaja!

Savršeni spoj slatkog i slanog: Isprobajte ukusne kocke od pereca i maslaca od kikirikija!

simply recepies
10.05.2023.
u 10:30

Ove kocke od pereca i maslaca od kikirikija obavezan su dodatak vašoj sljedećoj zabavi! Imaju koru od pereca sa slojevima maslaca od kikirikija, čokolade, kokosa i zaslađenog kondenziranog mlijeka prelivenih.

Volite li slatko slane kombinacije koje daju potpuno novu dimenziju okusa vašem nepcu? Ako je odgovor da, onda imamo pravu poslasticu za vas. Kolačići od pereca i maslaca od kikirikija oduševit će i slatkoljupce i one sklonije slanim užicima. Oni su istovremeno ljepljivi, hrskavi, slatki, slani i preukusni. A, kako biste bili sigurni da je središte ovih slatko slanih pločica dovoljno čvrsto za rezanje, svakako ih pecite dok se rubovi ne karameliziraju i ne poprime zlatnu boju. Zatim ih potpuno ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim nekoliko sati u hladnjaku prije rezanja, prenosi Simply Recipes.

Kad ste spremni izvaditi pločice iz protvana i rezati ih, prijeđite nožem po rubovima i nježno izokrenite štangice. Trebali bi biti dovoljno čvrste za rukovanje, ali kora bi se mogla malo raspasti. Nazubljenim nožem izrežite na kvadrate. Ove pločice možete napraviti i dan ranije. Pladanj s ohlađenim kolačićima samo obložite folijom i ostavite na pultu. Narezane ploške mogu se čuvati na sobnoj temperaturi do 5 dana. Čuvajte ih s papirom za pečenje između redova kolačića ako su naslagani jedni na druge ili pojedinačno zamotane u plastičnu foliju. Pločice se također mogu zamrzavati do mjesec dana. Za odmrzavanje izvadite ih iz vrećice i ostavite da se odmrznu na sobnoj temperaturi.

Sastojci:

  • 150 grama mini pereca
  • 75 grama otopljenog maslaca
  • 3 žlice šećera
  • 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka (397 g)
  • 57 grama glatkog maslaca od kikirikija
  • 100 g maslaca od kikirikija s komadićima
  • 100 g čokoladnih suza
  • 75 g kokosovog brašna

Upute:

1. Zagrijte pećnicu na 190⁰C. Obložite četvrtasti protvan veličine 20x20 cm folijom, dopuštajući da nekoliko centimetara visi s ruba protvana. Obilno premažite otopljenim maslacem. Staviti na stranu.

2. Ulijte 1/4 šalice zaslađenog kondenziranog mlijeka u zdjelu i ostavite sa strane. U drugu zdjelu dodajte maslac od kikirikija i preostalo kondenzirano mlijeko. Stavite u mikrovalnu na 30 sekundi. Miješajte smjesu dok ne postane glatka. Ostaviti sa strane da se ohladi.

3. U multipraktik dodajte 3 šalice cijelih pereca i miksajte dok najveći komadi ne budu veličine malog graška. Iz te smjese uzmite 120 grama mrvica od pereca i vratite ih u multipraktik. Dodajte šećer i otopljeni maslac i miksajte neprekidno 20 sekundi. Smjesa će izgledati poput mokrog pijeska.

4. Ulijte smjesu u pripremljenu tepsiju. Pomoću mjerne posude ili čaše čvrsto utisnite smjesu u ravnomjeran sloj na dnu posude.

5. Pecite koru dok ne postane čvrsta na dodir i blago zlatna oko rubova, oko 10 minuta.

6. Ponovno promiješajte maslac od kikirikija i kondenziranu smjesu, a zatim prelijte 3/4 šalice smjese maslaca od kikirikija preko pečene kore. Na vrh stavite pola kokosovog brašna, polovinu maslaca od kikirikija s komadićima i polovinu čokoladnih suza.

7. Preko cijelog sloja prelijte preostali maslaca od kikirikija i mješavinu kondenziranog mlijeka. Posipajte preostalim kokosovim brašnom, maslacem od kikirikija i komadićima čokolade. Rasporedite cijele perece na vrh i rukama nježno pritisnite prema dolje kako biste bili sigurni da su slojevi kompaktni. Prelijte ostavljenim kondenziranim mlijekom.

9. Pecite na srednjoj rešetki pećnice 30-35 minuta dok rubovi ne poprime zlatnu boju, a sredina tek počne dobivati ​​boju. Sredina može biti malo mekana, ali pločice će se stvrdnuti dok se hlade.

9. Izvadite pločice iz pećnice i ohladite ih rešetki sat i pol. Izvadite iz protvana i skinite foliju. Nastavite hladiti na rešetki još 1 sat. Kada pločice dostignu sobnu temperaturu, zamotajte ih u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 2 sata ili preko noći. To će osigurati da se pločice lijepo režu. Možete ih rezati i kada se ohlade na sobnu temperaturu, ali kora bi se mogla raspasti.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije