Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriće

Sastojak iz majčina mlijeka uspješno liječi rak?

dojenje
VL FOTO
21.04.2010.
u 12:16

Još u laboratoriju ispostavilo se da sastojak ubija čak 40 tipova stanica raka, a zdrave stanice ostavlja neoštećene. Nedavno je prvi put uspješno testiran na ljudima.

Sastojak koji sadrži majčino mlijeko može uništiti rak, tvrde znanstvenici. Naime, prvi je put taj sastojak, nazvan hamlet, uspješno testiran na ljudima.

Pacijenti s tumorom mjehura koji su tretirani hamletom uspjeli su pomokriti maligne stanice nakon svakog tretmana, što daje golemu nadu da je u pitanju potencijalni lijek. U laboratoriju se prethodno ispostavilo da sastojak ubija čak 40 tipova stanica raka, a usto zdrave stanice ostavlja neoštećene. Ovo otkriće zasluga je švedskih istraživača sa Sveučilišta Goetheburg i Lund.

Ovo je još jedan dokaz o već poznatoj blagotvornosti majčina mlijeka. Dojenje je, naime, sjajna zaštita za dijete od tumora u najranijoj dobi.

Profesor Roger Karlsson, čiji je tim ubrizgavao hamlet izravno u tumore, nada se da bi se ovaj sastojak u budućnosti mogao koristiti kao lijek protiv raka.

Ključne riječi

Komentara 2

BO
bosanaco
14:58 21.04.2010.

meni obavezno treba? i ?

UT
utatica
20:04 21.04.2010.

ma mamica je ipak mamica, nema do mamice i ništa boljega od onoga što dobri Bog podari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije