Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Značenje snova

Sanjali ste prometnu nesreću? To bi mogao biti alarmantni znak o vašem životu, tvrde stručnjaci

Shuttershock
21.07.2023.
u 07:00

Ako ste sanjali prometnu nesreću ili vozilo bez kontrole, to bi mogao biti znak upozorenja da vam je potrebna promjena u vašem životu.

Kada doživite zastrašujući san, moguće je da ćete se osjećati nemirno satima nakon što se probudite - pogotovo ako ste zamislili nešto čega se bojite u stvarnom životu. Stoga je razumljivo da mnogi od nas mrze snove o automobilima izvan kontrole. To je najgora noćna mora svakog vozača i nitko ne želi zamisliti što bi učinio kad bi se suočio s horor scenarijem, poput neispravnih kočnica, prenosi Mirror.

Nažalost, snovi o automobilima vrlo su česti. Kako objašnjava Psychology Today, u prethodnom uzorku od 1000 snova, 14,9 posto odgovora uključivalo je riječ auto. Također, čovjek koji je vodio dnevnik snova između 1984. i 2014. otkrio je da 40 posto svih njegovih snova koji su uključivali probleme s automobilom - unatoč tome što ih nikada nije doživio u budnom životu.

VEZANI ČLANCI: 

No, dobra vijest za one od nas koje muče takvi snovi je da oni ne govore o problemima za vozače. Drugim riječima, oni nisu proročanski i ne pokazuju nužno da smo zabrinuti zbog svoje vožnje. S jedne strane, možda ćete jednostavno češće sanjati automobile ako provodite puno vremena na cesti. Uzmimo za primjer čovjeka koji je vodio dnevnik snova. Nije posjedovao automobil, a pokazalo se da što je više koristio javni prijevoz to su mu se takvi načini prijevoza češće pojavljivali u snovima u istom razdoblju. U međuvremenu, nikada nije doživio snove o građevinskim vozilima, helikopterima i slično.

S druge strane, snovi o automobilima mogu signalizirati emocionalnu turbulenciju, kao što dr. sc. Michelle Carr objašnjava: 'Iako su snovi o automobilima i vožnji ponekad jednostavno povezani s iskustvima iz budnog života, na primjer, profesionalni vozači kamiona češće sanjaju vožnju, čini se da su snovi o automobilima u kojima se 'gubi kontrola' više povezani s emocionalnim iskustvima osjećaja da ste izgubili kontrolu u budnom životu'.

VEZANI ČLANCI: 

Pišući za Psychology Today, ona dodaje: 'Zanimljivo je da se ove teme ponavljaju kod pojedinaca koji nikada nisu iskusili takve probleme u budnom životu, i sugerira da snovi o problemima s automobilom metaforički predstavljaju stres u budnom životu'.

Ne mogu se 'isključiti': Ovim horoskopskim znakovima samo je posao na pameti

 

Komentara 1

TH
than
09:30 21.07.2023.

Stručnjaci za snove ?!? Što kažu stručnjaci za putovanje kroz vrijeme ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije