Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skriveno značenje

Sanjali ste da vam kosa opada? To bi mogao biti zabrinjavajući znak koji ne biste trebali ignorirati

Shuttershock
24.08.2023.
u 09:30

Sanjati o gubitku kose nije neuobičajeno, ali može biti zastrašujuće. Stručnjaci za kosu otkrili su što to točno znači i što trebate učiniti da se san više ne bi ponovio.

Snovi mogu biti i čudni i prekrasni, ali vrlo često imaju skriveno značenje. Iako gubitak kose nije neuobičajen, što znači kada se to događa u vašoj podsvijesti? Iako je sasvim prirodno ostati užasnut nakon što ste svjedočili ispadanju vaše kose dok ste u stanju sna, to zapravo nije neuobičajeno - i ima veze sa strahom i gubitkom. 'Sanjati da vam kosa opada govori o gubitku kontrole u vašem životu', rekla je za Mirror Adora Winquist, analitičarka snova.  

Ona predlaže da razmislite o svom životu kako biste pokušali shvatiti događa li se nešto što mislite da ne možete zaustaviti. Nakon što to shvatite, to vam može pomoći da se san više ne ponovi. Način na koji gubite pramenove jednako je važan. 'Ovisno o kontekstu sna, opadanje vaše kose može odražavati da odbacujete stare ideje ili uvjerenja', rekla je Lauri Loewenberg, druga analitičarka snova, 'To također može značiti da vam je ponestalo ideja ili da ne znate kako postupiti ili nastaviti s određenom situacijom'. Može predstavljati raskrižje na kojem morate donijeti odluku.

VEZANI ČLANCI: 

Kosa zapravo ima mnogo značenja, posebno u našim snovima. Ponekad se može povezati s ponosom, taštinom i osjećajem za izgled. 'Tipično, kosa umu koji sanja predstavlja misli, ideje, uvjerenja i/ili ono što nam je na umu. Poput kose, te stvari niču iz glave', rekla je Lauri.

Boja kose također igra značajnu ulogu. Na primjer, ako su vaši pramenovi svjetlije boje u snu nego što su inače u stvarnom životu, to može značiti da se vaš način razmišljanja posvjetljuje, možda se osjećate prosvijetljenim ili imate pametnu ideju. Ako u snu vidite sebe kako šišate kosu, to može značiti da ste skratili planove ili se možda predomislili u vezi s nečim. Iako može biti uznemirujuće zamisliti da vam kosa opada, to bi mogao biti način na koji vas vaš um upozorava na druge brige s kojima se možda niste spremni suočiti.

Ne možete zaspati? Evo što se događa s vašim tijelom kada spavate manje od šest sati:

 

Komentara 1

GE
geler203
09:38 24.08.2023.

Sanjao sam da živim u pravnoj, demokratskoj i socijalnoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije