Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemilosrdni

SAD: Majci oduzeli sina (8) jer je dozvolila da nakupi 90 kilograma

debljina
VL foto
28.11.2011.
u 09:08

Ovo je prvi slučaj u Americi da je roditelju oduzeta skrb isključivo zbog problema s pretilošću.

Osmogodišnji dječak iz američkog Clevelanda oduzet je majci i smješten u udomiteljsku obitelj zbog svoje prekomjerne težine. Dječak ima 90 kilograma i smatraju ga izrazito pretilim te strahuju da bi zbog viška kilograma mogao oboljeti od dijabetesa i visokog tlaka.

Socijalni radnici optužili su majku da nije učinila dovoljno da obuzda djetetov apetit i kontrolira njegovu težinu. Ovo je prvi slučaj u Americi da je roditelju oduzeta skrb isključivo zbog problema s težinom.

Majčini odvjetnici kazali su pak da su službe pretjerale, dok druga strana ustraje pri tvrdnji da majka nije učinila dovoljno da pomogne sinu da skine nagomilane kilograme što su protumačili kao zanemarivanje.

Komentara 13

MR
mrXXXXX
10:47 28.11.2011.

..takva su vremena.. linijom manjeg otpora.. lakše je nekaj naručit neg otić kupit nekaj pa to skuhat, a objašnjene je \'\'nema se vremena\'\' a ubiti je to samo opravdavanje.. i naravno, rezultat su bolesna djeca

AN
AnaB1982
12:36 28.11.2011.

hvala bogu se kod nas u vrtiću u ZG-u stvarno jede zdrava hrana. Klinci skoro svaki dan imaju neki ćušpajz, obavezno je neko povrće u glavnom jelu itd.

AR
ana.rimbaud
10:38 28.11.2011.

Slažem se s ovom odlukom apsolutno! I ja bih također kaznila sve roditelje koji svoju djecu češće od jednom mjesečno vode u razne fast food restorane. Amerika ima problem s pretilom djecom, a i kod nas je postala moda djecu toviti nezdravom hranom. Država bi trebala napraviti nešto po tom pitanju jer će za koju godinu ta djeca biti na teret HZZO-a zbog dijabetesa i raznih drugih bolesti koje su se mogle izbjeći pravilnom prehranom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije