Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojica komunikacije

S prijateljima i kolegama nikada se ne razgovara o – financijama

lova
Arhiva VL
27.07.2011.
u 10:17

Prema novoj britanskoj studiji, o novcu se ne razgovara jer to jednostavno nije tema koju želimo dijeliti s prijateljima i kolegama na poslu

Poželite li završiti neki razgovor i doslovno ubiti svaku komunikaciju u društvu, započnite razgovor o novcu! Naime, nova studija tvrdi da je novac ubojica “broj jedan” bilo koje konverzacije. Prema istraživanju, gotovo dvije trećine ljudi ne žele s prijateljima i kolegama dijeliti informacije o vlastitim financijama, plaći ili mirovini, prenosi Daily Mail. Tri četvrtine ispitanih kaže da novac jednostavno nije tema o kojoj treba razgovarati s prijateljima i kolegama. Tek jedna desetina ispitanih u studiji navela je da se partneru ili partnerici ne sviđa da se razgovara o financijskoj situaciji s prijateljima. 

– Britanci su nacija koja jednostavno ne želi razgovarati o financijskim brigama, a veći dio našeg života nedostupan je čak i našim najbližima. No, bitno je da se, kada je riječ o zdravlju, dobrobiti i sreći, uvijek traži savjet iz pravog izvora – smatra Catherine Stewart, stručnjakinja za štednju u tvrtki Scottish Widows koja je provela istraživanje. 

Umjesto da traže savjet o štednji ili financijsku pomoć, mnogi su skloniji obratiti se za pomoć, primjerice, kada trebaju odgovore na pitanja kako smršaviti, odgajati djecu ili gdje živjeti. 

I iako su žene na glasu kao one koje vole govoriti i tračati, prema novoj studiji muškarci su otvoreniji u razgovoru sa svojim prijateljima te lakše razgovaraju o svojoj plaći. Unatoč tome, žene će se prije povjeriti svojoj obitelji o bilo kojem drugom aspektu života, samo ne o financijama.

Ključne riječi

Komentara 4

LI
liliZG
12:47 27.07.2011.

Vani je to normalna stvar, nepisano pravilo da se ne priča o plaći, vjeri i političkom opredjeljenju....................to su neukusne teme koje se ne spominju, osim ako osoba to sama ne kaže, ali se nikako ne ispituje direktno o njima............................ ...........nešto kao pitati žensku osobu koliko ima godina.......nepristojno.....

MA
MaloMisto
15:21 27.07.2011.

aha... \"Prema novoj britanskoj studiji\"... i ona bi za nas trebala biti mjerodavna, ili sto?

CV
cvijece
20:02 29.07.2011.

A šta sa znatiželjnim susjedima koji otvaraju tuđu poštu pogotovo izvatke od banaka (poštar ubacio zabunom u njihov kaslić !?),

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije