Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

S 3700 turista godišnje, ovo je najrjeđe posjećena zemlja na svijetu

shutterstock
20.10.2023.
u 10:30

Prepuna je pješčanih plaža okruženih tirkiznim morem, ali nalazi se na izoliranom i prometno loše povezanom mjestu.

Jeste li se ikada zapitali koja je najrjeđe posjećena zemlja svijet? Svjetska turistička organizacija ima odgovor – za 2023. godinu to je bio Tuvalu, otočna država u Tihom oceanu, sjeverno od Fidžija i južno od Kiribatija. Također, samo Vatikan ima manje stanovnika nego ova mala otočna država. Naime, iako je osvojila ovu titulu, Tuvalu je prekrasna država.

Prepuna je pješčanih plaža okruženih tirkiznim morem, ali nalazi se na izoliranom i prometno loše povezanom mjestu. Zbog toga, ovu zemlju posjeti samo oko 3700 turista godišnje. Ali, ovo je odlična destinacija za avanturiste i one željne mira i samoće. Tri koraljna otoka i šest atola koji čine zemlju imaju ukupnu kopnenu masu od oko 26 kvadratnih kilometara, što je čini četvrtom najmanjom zemljom na svijetu.

 

@countingcountries This is the least visited country in the world! #travel #familytravel #bucketlisttravel #coupletravel #tuvalu #uniquetravel #adventuretravel ♬ Forever - Labrinth

Dakako, ako ste dovoljno pustolovni, posjetite ovu zemlju jer bi ona uskoro mogla nestati zbog klimatskim promjena i porasta razine mora. Najlakši način da tamo dođete je avionom preko Fidžija, ali direktne linije su vrlo rijetke. Također, može se doći i direktnim letom, koji traje između tri i pet sati, iz Sidneya .

VEZANI ČLANCI: 

No, unatoč slaboj posjećenosti i izoliranosti, Tuvalu je senzacija na društvenim mrežama gdje oduševljava korisnike svojim prekrasnim plažama i morem. A, ovo su i ostale najrjeđe posjećene zemlje svijeta:

  1. Tuvalu – 3 700 posjeta godišnje
  2. Maršalovi Otoci – 6 100 posjeta godišnje
  3. Niue – 10 000 posjeta godišnje
  4. Kiribati – 12 000 posjeta godišnje
  5. Mikronezija – 18 000 posjeta godišnje
  6. Montserrat, Karibi – 19 300 posjeta godišnje
  7. Solomonski Otoci – 29 000 posjeta godišnje
  8. Sveti Toma i Princip – 34 900 posjeta godišnje
  9. Komori – 45 000 posjeta godišnje
  10. Gvineja Bisau – 52 000 posjeta godišnje

Komentara 1

MO
montello
10:39 20.10.2023.

raj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije