Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priče iz azila

Rta još uvijek spremno gleda prema vratima i nada se obitelji

Rta iz azila
Foto: Privatni album
1/3
15.07.2014.
u 19:12

Svoju crvenu kućicu u Nemetinu kujica je do proljetos dijelila s Ankom, a onda je Anka odustala. Rta još čeka

Kad su 2007. prvi volonteri stigli u azil u Nemetinu, Rta je već bila tamo. I bila je već odrasla kujica.  

Ne znamo koliko joj je godina, nije tada imala ime, knjižicu, zdjelicu, ništa. Nismo je mogli nagovoriti da ide u šetnju, nije htjela izići iz boksa, nije htjela na povodac. Trebalo je puno strpljenja i nagradica da se prošeta do Drave kažu volonteri udruge Pobjede.

Lagano i sporo

A jednom kad je otkrila kako su šetnje dobre, više nije bilo problema. Sad ih obožava, čim vidi povodac, iz nje proviri razigrano štene. S obzirom na to da je već u godinama, a ostarjela je u azilu, njezine su šetnje i lagane i spore. Voli ih jer je tada u najdražem društvu, u društvu ljudi koje obožava. Smještaj u Azil-gradu Rta dijeli s Mirkom, koja je isto oduvijek u azilu. Društvo im radi i Bobi, i to otkad je njegova vlasnica morala u starački dom.

Rta je kujica koja se ne svađa, ne nameće, a kako dani prolaze, ona sve više sijedi i sve više potreban joj je samo njezin mir opisuju je volonteri.

Prošle godine Rta je bila miss veljače na azilskom kalendaru. Svoju crvenu kućicu do proljetos je nesebično dijelila s Ankom, dragom dugogodišnjom prijateljicom, koju je oplakala proljetos. Anka se prestala nadati.

Veselje zbog drugih

Rta još uvijek spremno pogleda prema azilskoj kapiji i pomisli “možda je ovo moja buduća obitelj!”. Ne broji koliko puta je tužno skrenula pogled, ali ipak se obradovala što je netko drugi dobio šansu. Ona bi zbilja voljela da netko svoj mir i dom podijeli s njom, ne traži puno, zauzvrat daje svoje srce piše u jednom od azilskih zapisa o kujici Rti.

Volonteri će reći kako im teško pada i pomisao da nitko neće stići prepoznati svu ljubav koju je Rta spremna pružiti. I zato se i oni nadaju, nadaju se da će je netko zapaziti, da će je prepoznati kao svog ljubimca, svog prijatelja, da će joj taj netko pružiti sigurnost doma. Rta će to sve vratiti, poručuju volonteri. I mora im se vjerovati, pa poznaju je u dušu.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/osjecki-volonteri-organiziraju-druzenje-udomljenih-pasa-i-njihovih-skrbnika-939255

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/arci-se-odaziva-na-svoje-ime-ali-i-laje-kao-psi-933658

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije