Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvije su opcije

Riješite se tamnih kolutova oko očiju

žena na spa tretmanu
Foto: Thinkstock
07.04.2014.
u 18:08

Rješenje su injekcije masnog tkiva (trajno rješenje) ili fileri (traje oko dvije godine)

Za pojavu pigmentacije oko očiju obično postoje dva razloga: tamnjenje kože uvjetovano nasljeđem ili oštećenjem od sunca i sjenila koje nastaju kao posljedica produbljivanja dijela iznad jagodičnih kostiju.

Rješenje u oba slučaja, prema preporuci stručnjaka, jesu injekcije masnog tkiva (trajno rješenje) ili fileri (traje oko dvije godine).

Budući da je koža ispod očiju gotovo transparentna, masno tkivo, koje je potpuno bijelo, posvijetlit će ovo područje. Preparati za posvjetljivanje kože također mogu ujednačiti boju kože lica, ali moraju se kombinirati s kremama koje sadrže UV filtere, radi sprječavanja daljnjeg tamnjenja kože.

Stručnjaci preporučuju nanošenje antioksidansa likopena ispod sloja kreme sa SPF faktorom, što će osigurati dodatnu zaštitu od sunca.

>>Podočnjaci su prvi signal koji nam organizam šalje kad postoji neki problem

>>Ne znate što biste s kockicama leda? Upotrijebite ih za ljepotu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije