Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dosadni nametnici

Riješite se mravi na nekoliko prirodnih načina: Pomažu menta, limun, cimet...

shutterstock
07.04.2022.
u 10:30

Mravi mrze njezin miris, a vaš će dom mirisati svježe po menti!

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena mnogi insekti počeli su ulaziti u naše domove, pa tako i dosadni mravi u potrazi za hranom. Kada jednom pronađu hranu, gotovo je nemoguće otjerati mrave iz kuće. Stoga slijedite neke od najboljih prirodnih rješenja kojima se možete riješiti mrava koji napadaju vaš prostor, kako piše Rentokil.

Menta
Posadite mentu oko svog doma kako biste otjerali insekte. Pepermint je prirodni repelent insekata. Možete posaditi mentu ili koristiti eterično ulje metvice kao prirodni lijek za suzbijanje mrava. Mravi mrze njezin miris, a vaš će dom mirisati svježe po menti! Stavite nekoliko kapi eteričnog ulja na vatu i njome obrišite sva moguća mjesta ulaska mrava. Također možete staviti vatu u prostore u koja mravi često dolaze.

Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji:

1/9

Ocat
Pomiješajte otopinu octa i vode u omjeru 50/50 u boci s raspršivačem. Poprskajte ga izravno na mrave kako biste ih ubili, a zatim obrišite mrave vlažnim papirnatim ručnikom i bacite ih. Također možete koristiti ocat i vodu kao sredstvo odvraćanja; poprskajte ga oko prozorskih daska, vrata i drugih mjesta gdje vidite mrave kako ulaze unutra.

Limunov sok
Baš kao i ocat, čini se da i limunov sok uništava mirisne tragove koje mravi prate. Pokušajte pomiješati otopinu od 1 dijela limunovog soka s 3 dijela vode i koristiti kao univerzalni sprej. Raspršite otopinu limuna oko ulaza i perimetra vašeg doma ili bilo kojeg područja gdje vidite mrave.

Cimet
Cimet je izvrsna opcija za ubijanje mrava. Kada mrav udahne cimet, uguši se i ugine. Možete upotrijebiti mljeveni cimet i posuti ga po stazi mrava ili oko otvora mravinjaka. Eterično ulje cimeta također dobro djeluje za tjeranje mrava. Pomiješajte nekoliko kapi cimetovog ulja s vodom i poprskajte oko vrata, prozora i pukotina.

Kajenski papar ili crni papar
Mravi mrzi kajenski papar. Jednako će dobro djelovati i crni papar. Locirajte izvor problema, pospite malo papra oko tog područja i, ako je moguće, napravite zid koji će spriječiti mrave da pristupe vašem kućanstvu. Alternativno rješenje je pomiješati malo papra s vodom i dobivenom otopinom poprskati mrave. Papar neće ubiti mrave, ali će ih sigurno odvratiti od povratka.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije