Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTA POSLODAVCIMA

Redovita fizička aktivnost za bolje raspoloženje na poslu

'bicikl priroda izlet zdravlje ljubav dvoje vjezbanje sreca odmor opustanje'
'Photoshop'
25.02.2012.
u 11:32

Nedovoljno aktivnost vrlo lako može dovesti do lošeg općeg stanja kako fizičkog tako i mentalnog zbog čega posebno trpi posao

Vjerojatno posljednja stvar koju želite nakon dana provedenog na poslu je obući trenirku i uputit se u teretanu ili neki drugi oblik rekreacije, no to je vjerojatno najbolje što možete napraviti za sebe. Kako privatno tako i poslovno. Znastvenici sa Sveučilišta Tel Aviv su naime otkrili kako redovito vježbanje nekoliko puta tjedno dramatično poboljšava raspoloženje zaposlenika na poslu.

- Četiri sata tjedno nekog oblika rekreacije daje najbolje učinke i gotovo sto postotno smanjuje rizik od sindroma izgaranja ili pojave depresije., izjavila doktorica Sharon Toker koja je vodila studiju pojasnivši kako se pod ‘izgaranjem’ smatra fizička, mentalna i emotivna iscrpljenost.

U istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Applied Psychology, sudjelovalo je preko 1600 osoba podijeljenih u četiri grupe. Pojava depresije i sindroma izgaranja na poslu bila je najveća u skupini koja nije vježbala dok gotovo nikakve znakove mentalnih problema nisu imali sudionici skupine koja je vježbala minimalno 4 sata tjedno.

- Već je 150 minuta vježbanja tjedno odlično za samopouzdanje i produktivnost na poslu., zaključila je dr Toker dodavši kako bi odlična investicija poslodavcima bila da omoguće zaposlenicima vježbanje unutar firme kao i fleksibilno radno vrijeme da ih dodatno motiviraju na fizičku aktivnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije