Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Recite zbogom nadutosti, grčevima i plinovima

Flobian®
25.03.2024.
u 11:13

Da, vrijeme je za razgovor i o tome - plinovi i nadutost! To su ta neugodna stanja koja vam mogu pokvariti dan i ugroziti vašu udobnost. Zamislite sljedeću situaciju: idete na večeru s prijateljima i odjednom vaš trbuh postaje pozornica za nekontroliranu predstavu plinova. Neugodno, zar ne? Ali nemojte brinuti jer ovdje smo da vam otkrijemo kako se riješiti ovih neželjenih gostiju u vašem trbuhu i pri tome olakšamo život.

Otkrijte što vaša prehrana govori o vašem trbuhu

Kad ti plinovi počnu uzimati danak, osjećate se naduto i neugodno. Ali nemojte dopustiti da vas to obeshrabri - postoji rješenje. Kada je riječ o plinovima, ključna uloga pripada hrani koju unosimo. Ona se kreće kroz naš probavni sustav, prvo kroz tanko crijevo, a zatim kroz debelo crijevo, gdje se događa proces fermentacije. Bakterije, gljivice i kvasci rade svoj posao, stvarajući metan i vodik - krivce za naše nevolje s plinovima. No, svim tim mukama moguće je stati na kraj promjenom prehrambenih navika.

U drevnoj mudrosti Hipokrata nalazimo duboku istinu: "Naša hrana bi trebala biti naš lijek, i obratno." Ova izreka nas podsjeća na moć koju imamo nad svojim zdravljem putem pravilne prehrane. Vođenje dnevnika prehrane je naš vodič na putu borbe protiv plinova i nadutosti.

Prepoznavanje krivaca za prekomjerne plinove može biti ključno za rješavanje problema. Evo nekoliko jednostavnih smjernica:

  1. Izbjegavajte hranu bogatu vlaknima, masnoćama i začinima.

  2. Smanjite unos gaziranih pića i hrane s umjetnim sastojcima.

  3. Ograničite konzumaciju graha, leće te povrća poput cvjetače i brokule.

  4. Budite oprezni s proizvodima koji sadrže laktozu, kao što su mlijeko i sir.

  5. Izbjegavajte bezalkoholna pića i dodatke s visokim udjelom fermentabilnih oligosaharida, disaharida, monosaharida i poliola.

Kada su identificirani mogući uzroci naših muka s probavom, pravo je vrijeme za prilagodbu naših prehrambenih navika kako bismo spriječili neugodne simptome.

Nadutost i plinovi: Koliko je normalno, a kada treba biti na oprezu?

Jeste li se ikada zapitali koliko često je normalno ispuštati plinove tijekom dana? E, pa ako niste znali, sada imate priliku saznati.

Možda ćete biti iznenađeni, ali prosječna odrasla osoba dnevno oslobađa plinove između 13 i 21 puta. To je svakako tema o kojoj malo tko voli otvoreno razgovarati, ali je iznimno važna za naše zdravlje.

Bolovi u trbuhu, plinovi i nadutost mogu biti znakovi koje ne treba ignorirati. Često su uzrokovani svakodnevnim navikama poput prejedanja ili gutanja zraka dok jedemo ili pijemo te pušenjem i žvakanjem žvakaćih guma. I ne zaboravimo na hranu - neki od najukusnijih zalogaja mogu izazvati ovu neugodnost.

Ali, kada treba obratiti pozornost na to što nam naše tijelo govori? Jaki bolovi u trbuhu, plinovi koji dolaze u paketu sa zatvorom, proljevom ili gubitkom težine, ili pak osjećaj prekomjerne nadutosti koji vam otežava svakodnevne aktivnosti - to su znakovi koji bi vas trebali potaknuti na razmišljanje. Vrijeme je za promjenu nekih životnih navika i savjetovanje s liječnikom.

Nema razloga za paniku, ali briga o sebi i svom tijelu je nužna kako bi se riješili smetnji koje nam utječu na svakodnevni život.

Savjeti kako pobijediti plinove i nadutost

Pitate se što učiniti kada vas uhvati osjećaj nadutosti i nelagode. Bez brige, otkriti ćemo vam tajnu! Tu je niz prirodnih rješenja koja mogu vratiti vaš trbuh u ravnotežu. Evo nekoliko korisnih savjeta i trikova:

  1. Menta – biljka koja oslobađa: Čaj od mente ili svježa menta mogu biti vaši najbolji prijatelji u borbi protiv plinova. Osim što osvježava dah, menta može umiriti vaš probavni sustav i smanjiti simptome iritabilnog crijeva.

  2. Čaj od kamilice – spas za trbuh: Zašto ne biste isprobali šalicu čaja od kamilice prije spavanja? Osim što će vas opustiti, kamilica može pomoći u smanjenju nadutosti i probavnih smetnji.

  3. Jabučni ocat – drevni lijek: Jedna žlica jabučnog octa razrijeđena u čaši vode može biti čarobni napitak koji će vam pomoći u borbi protiv plinova. Pijte ga prije obroka kako biste smanjili simptome.

  4. Fizička aktivnost – u zdravom tijelu zdrav duh: Kako aktivnost može transformirati vašu probavu i vitalnost? Vježbanje je ključno za zdravu probavu. Prošećite nakon obroka ili isprobajte neke jednostavne vježbe kako biste potaknuli cirkulaciju i oslobodili se plinova.

Da biste održali vaš probavni sustav u vrhunskom stanju, ponekad je potrebno samo nekoliko jednostavnih promjena u vašoj svakodnevnoj rutini. Evo tri ključna koraka koji će vam pomoći da se riješite nadutosti i plinova te osigurate optimalno zdravlje probavnog sustava:
 

  1. Usredotočite se na obroke: Sjednite za stol i posvetite vrijeme obrocima. Jedite polako, uživajući u svakom zalogaju. Ovo će vam pomoći da bolje probavite hranu i smanjite rizik od nakupljanja plinova.

  2. Budite svjesni prehrambenih navika: Pazite na ono što jedete i kako jedete. Izbjegavajte brzo jedenje ili gutanje zraka tijekom obroka. Smanjite ili potpuno izbacite gazirana pića i žvakaće gume, koje mogu izazvati nadutost.

  3. Recite „NE“ cigaretama: Pušenje može utjecati na vaše probavne procese i doprinijeti nadutosti. Umjesto toga, fokusirajte se na zdrave alternative koje će poboljšati vaše zdravlje, kao što su tjelesna aktivnost ili meditacija.


Suočavate li se s nadutošću i plinovima?

Ako se suočavate s bolovima u trbuhu, nadutošću ili pojačanim plinovima, važno je razmotriti moguće uzroke i prilagoditi svoj način života i prehranu prema potrebama vašeg tijela. Različita zdravstvena stanja poput gastroenteritisa, intolerancije na laktozu, celijakije, Crohnove bolesti, dijabetesa, čira ili sindroma nervoznih crijeva mogu pridonijeti ovim simptomima.

Promjene u prehrambenim navikama, uključujući izbjegavanje određenih namirnica koje mogu poticati nadutost i plinove, mogu biti korisne. Također, usvajanje zdravih navika poput sjedenja za stolom tijekom obroka, sporog jedenja, izbjegavanja brzog gutanja hrane ili zraka te redovite tjelesne aktivnosti mogu pomoći u olakšanju simptoma.

Međutim, ako promjene u načinu života i prehrane ne donose željene rezultate, tu je Flobian® - potpuno prirodan proizvod koji može pomoći u rješavanju problema s nadutošću i plinovima. Ovaj proizvod djeluje na uzrok problema te može pružiti olakšanje i poboljšati vašu probavu na prirodan i siguran način.

Flobian® - Vaš saveznik protiv nadutosti i neugodnih plinova!

U današnjem dinamičnom svijetu, nadutost i neugodni plinovi mogu biti prava smetnja. No, uz Flobian®, možete se osloboditi tih problema na potpuno prirodan način. Ovaj dodatak prehrani već je osvojio povjerenje korisnika diljem Europe, pružajući im učinkovito rješenje za nadutost i plinove.

Ono što Flobian® čini posebnim je njegov patentirani mehanizam djelovanja. Umjesto da samo ublažava simptome, probiotički soj Lactobacillus plantarum 299v ciljano djeluje na uzrok problema. Sprječava vezanje štetnih bakterija i apsorpciju njihovih toksina preko stanica crijevnog epitela, čime smanjuje stvaranje plinova u trbuhu.

Jedna kapsula Flobian® proizvoda dnevno dovoljna je za uklanjanje neugodnog osjećaja nadutosti i eliminaciju plinova u trbuhu kod čak 95% korisnika. S povjerenjem možete vratiti svoj probavni sustav u ravnotežu i osjećati se lakše i udobnije.

Zaboravite na neugodne simptome i dopustite Flobian® u da vam pomogne vratiti osjećaj lagodnosti i sigurnosti u vašem svakodnevnom životu.

Osim učinkovitog liječenja i ublažavanja simptoma probiotičkim sojem LP 299v, važna komponenta je i inovativno @TECH pakiranje, tehnologija koja štiti probiotike od štetnih čimbenika iz okoline, poput vlage, kisika i UV zraka, te garantia točan broj živih probiotički stanica do kraja roka trajanja.

Proizvode možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, kao i na web-shopu www.abela.hr . Više informacija o probioticima možete potražiti na www.probiotic.hr .

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije