Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN EFEKT

Reci da si odličnog zdravlja kako bi dulje živio

'sreca2_PHT_ziv_240112'
'Ron Chapple'
13.02.2012.
u 11:12

– Osobe koje svoje zdravstveno stanje procjenjuju kao odlično imaju sve atribute da poboljšaju i održe svoje zdravlje

Promocija vlastita dobrog zdravlja pomoći će vam da živite dulje, barem tako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Zurich. Njihova je studija, naime, pokazala da ispitanici koji su redovito izjavljivali kako se osjećaju jako dobro imali puno manji rizik od umiranja, nego oni koji su na pitanje kako se osjećaju odgovarali – loše. Istraživački je tim tako zaključio da pozitivno razmišljanje pomaže i na zdravstvenom planu.

– Naši rezultati pokazuju da osobe koje svoje zdravstveno stanje procjenjuju kao odlično imaju sve atribute da poboljšaju i održe svoje zdravlje. To, dakle, uključuje pozitivno razmišljanje, odnosno optimističan pogled na život i općenito zadovoljstvo vlastitim životom – objasnio je David Fäh, jedan od voditelja studije koja je trajala preko trideset godina.

Komentara 2

LI
liliZG
14:35 14.02.2012.

dobre vibracije.............

LI
liliZG
14:36 14.02.2012.

Za dobro zdravlje najbolji su dobri prijatelji, .......sve drugo dolazi i prolazi ali dobri i pravi prijatelji su vječni......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije