Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolji nego iz dućana

RECEPT DANA Pripremite se za navijanje uz domaći čips od krumpira!

shutterstock
20.01.2024.
u 08:00

Potrebna su vam samo tri sastojka, koje većina nas već ima u svome domu.

Napraviti vlastiti domaći čips lakše je nego što mislite. Možda će trebati malo vremena, ali kad jednom naučite kako napraviti vlastiti čips, nikada više nećete posegnuti za onim kupovnim! Također, potrebna su vam samo tri sastojka, koje većina nas već ima u svome domu: krumpir, ulje i sol, piše Served from Scratch.

Priprema:

1. Narežite krumpir na najtanje ploške što možete. Ako imate, možete koristiti i ribež s nastavkom za tanko rezanje ploškica.

2. Potopite krumpir u ledenu kupku. Ovo je vrlo važan korak kako biste da čips bude hrskav! Namakanjem kriški krumpira u ledeno hladnoj vodi, ne samo da se izvlači višak škroba, već se također pomaže zatvaranju stanica što rezultira hrskavijim čipsom. To će također pomoći u sprječavanju lijepljenja krumpira.

VEZANI ČLANCI: 

3. Također ključan korak za vrhunsku hrskavost domaćeg čipsa - ocijedite krumpire i osušite ih. Uklanjanje sve vlage iz krumpira, ovo je ono što će doista osigurati da će vaš čips biti super hrskav! Veliku vatrostalnu posudu obložite kuhinjskom krpom. Dodajte sloj krumpira. Papirnatim ručnikom osušite krumpir. Ponovite s ostatkom krumpira.

4. Pržite na vrućem ulju: Obavezno zagrijte ulje na 180 do 185 stupnjeva, a zatim dodajte hrpu kriški krumpira u tavu, često ih miješajući. Kada poprimi zlatnosmeđu boju izvadite ga iz tave i ocijedite na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom da se ocijedi višak ulja.

5. Posolite i uživajte!

Stručnjaci upozoravaju: Ovakav krumpir obavezno izbjegavajte jer može biti otrovan!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije