Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Poke bowl: Zdrav i zasitan obrok u kojem ćete istinski uživati

shutterstock
13.12.2023.
u 09:30

S mariniranom tunom, raznim šarenim povrćem i mekom rižom kuhanom na pari, ove zdrave zdjelice ograničene su samo vašom maštom

Obožavate jesti poke bowl i tijekom pauze na poslu stalno jurite kako biste ga kupili u obližnjoj zalogajnici sa zdravom hranom? Ne morate više jer ovo jelo iznenađujuće je lako napraviti kod kuće. S mariniranom tunom, raznim šarenim povrćem i mekom rižom kuhanom na pari, ove zdrave zdjelice ograničene su samo vašom maštom, piše Delish.

Što je poke bowl? Čini se da su ove šarene zdjele dio mnogih kuhinja, ali poke zdjele potječu s Havaja. "Poke" se odnosi na izrezanu sirovu, mariniranu ribu; u ovim se zdjelicama poke stavlja na vrh riže s narezanim povrćem i često kombinacijom umaka. Mnogo je raznih kombinacija i iznenađujuće ih je lako napraviti kod kuće!

VEZANI ČLANCI: 

Ovo je naša omiljena kombinacija sastojaka, ali slobodno iskoristite nešto drugo ili ono što imate u hladnjaku. Možete je poslužiti s rižom ili salatom u stilu sushija. Želite jesti manje ugljikohidrata? Zamijenite klasičnu rižu rižom od cvjetače ili trakicama od tikvica. Niste ljubitelj krastavaca ili mahuna? Čak su i komadići voća poput manga ili ananasa izvrsni u ovome! Dodajte malo hrskavog prženog luka ili ljutike i malo začinjene majoneze za pravi restoranski doživljaj. Ključno je težiti boji i raznolikosti!

Najbolji savjeti za tunu

Koristite svježu, a ne zamrznutu tunu. U većini slučajeva kupnja smrznute ribe potpuno je u redu. Međutim, u ovom slučaju zamrzavanje može ugroziti teksturu i izgled tune, pa je bolje da bude svježa ako je ikako moguće. Izaberite tunu koja se rabi za sushi jer je riječ o sirovom jelu pa je kvaliteta dobra.

GALERIJA: Prezrele banane za slatki kruh koji je poharao društvene mreže

1/2

Uklonite bijele pruge: Birajte odreske tune sa što manje vezivnog tkiva (onih dugih, bijelih pruga) i nožem za guljenje uklonite što više možete prije nego što tunu nasjeckate na komadiće.

Sastojci:

  • 60 ml umaka od soje s manje soli
  • 2 žličice rižinog octa
  • 2 žličice sezamovog ulja
  • 1 žličica svježe naribanog đumbira
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • 2 zelena luka, tanko narezana, još malo i za dekoraciju
  • 1 žličica prženih sjemenki sezama, još malo i za dekoraciju
  • pola kilograma tune za sushi, izrezane na komade veličine zalogaja

VEZANI ČLANCI: 

Za posluživanje:

  • kuhana bijela ili smeđa riža
  • narezani avokado
  • narezani krastavac
  • edamame mahune
  • naribana mrkva
  • narezana rotkvica

Priprema:

Korak 1: U velikoj zdjeli pomiješajte sojin umak, rižin ocat, sezamovo ulje, đumbir, crvenu papriku, mladi luk i sjemenke sezama. Dodajte tunjevinu. Stavite u hladnjak na najmanje 15 minuta ili najviše 1 sat.

Korak 2: Za posluživanje dodajte rižu na dno četiri zdjelice. Na nju stavite tunjevinu i dodatke po izboru. Prije posluživanja ukrasite zelenim lukom i sjemenkama sezama.

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete – slaninu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije