Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Ideja za laganu večeru: Zapečene tikvice s krumpirom!

Shutterstock
14.01.2024.
u 19:00

Ovo ukusno, nutritivno i niskokalorično jelo gotovo je u tren oka!

Tikvica je popularna namirnica diljem svijeta, a može se kombinirati uz razne namirnice. Kod nas se uglavnom pripremaju pohane, u umacima, juhama, punjene, pomiješane s drugim povrćem ili svježim sirom i u slanim kolačima. S druge strane, kod nas je krumpir omiljen u pečenom obliku pa je dobra ideja povezati jedno i drugo i napraviti odličan obrok, piše All Recipes

Sastojci:

  • 500 grama tikvica
  • 500 grama krumpira
  • tri žlice maslinovog ulja
  • dvije žlice soli, papar (po želji)
  • dva jaja
  • 200 - 250 grama kiselog vrhnja
  • 50 - 100 mililitara vrhnja za kuhanje
  • dvije žlice brašna

VEZANI ČLANCI:

Priprema: U proključalu vodu staviti krumpir isječen na kolutove. Neka se kuha pet minuta, a onda ga procijedite. Tikvice dobro operite i također izrežite na kolutove. Sve pomiješajte u posudi i dodajte sol, papar i ulje.

Izmutite jaja, dodajte brašno pa ponovo izmutite dok grudice ne nestanu. Naspite kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje. Pomiješajte i prelijte preko tikvica i krumpira. Pecite u pećnici 10 do 15 minuta na 200 stupnjeva

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije