Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korizmena kuharica

RECEPT DANA Idealna za početak tjedna: Juha od heljde

shutterstock
19.02.2024.
u 09:30

Jelo je to naših starih koje se u ovo vrijeme uvijek pripremalo na području središnje Hrvatske.

Ako ste imali buran vikend ili samo želite podići energiju odmah na početku tjedna, juha od heljde pravi je izbor za vas. Jednostavna je za pripremu, a tako ukusna i okrepljujuća. Također, idealna je za korizmeno vrijeme i za sve one koji poste. Jelo je to naših starih koje se u ovo vrijeme uvijek pripremalo na području središnje Hrvatske. 

Sastojci: 

  • 1 srednji luk
  • 50 g heljdine kaše
  • korjenasto povrće: mrkva, celer, peršin
  • 1-2 žlice ulja
  • voda (oko 7,5 dl)
  • lišće peršina
  • papar, sol
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 list sušenog lovora

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Kašu operite i namočite je u mlakoj vodi. Luk sitno nasjeckajte i prepržite na ulju dok ne postane staklast, dodajte sjeckano korjenasto povrće, sjeckani češnjak pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte opranu heljdu pa sve dinstajte još dvije-tri minute. Podlijte vodom, dodajte list lovora, pa juhu kuhajte još oko 15 minuta dok povrće i heljda ne omekšaju. Po potrebi dosolite juhu i dopaprite. Poslužite juhu posutu sa svježe sjeckanim lišćem peršina.

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije