Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ravnoteža organizma na godišnjem odmoru uz dobre bakterije

Foto: Promo
1/3
PR
Autor
PR članak
27.07.2023.
u 11:00

Godišnji odmor svi jedva čekamo, međutim, vrlo često se dogodi da kad nam se organizam krene opuštati, susretnemo se s padom imuniteta i crijevnim tegobama, a žene vrlo često i onim vaginalnim.

Crijeva na godišnjem odmoru

Na godišnjem odmoru tijelo se suočava s brojnim promjenama, poput različite klime, ritma spavanja, prehrane te ponekad i čašicom više. Dodatno, štetni mikroorganizmi mogu doprijeti do probavnog sustava putem vode, kocki leda, salate ili neopranog voća te izazvati neugodne crijevne tegobe.

Čak 40% putnika pati od zatvora, a preko 50% od putničkog proljeva. U tom slučaju, velika podrška mogu biti sinbiotici koji sadrže dobre bakterije, navodi mag. Anita Frauwallner, osnivačica i vlasnica Instituta AllergoSan, centra kompetencije za istraživanje mikrobioma, koja je posvetila život istraživanju ovih malenih, ali neophodnih stanovnika u crijevima – dobrih bakterija. Savjetuje da se za putovanje pripreme i crijeva, imajući na umu sve one potencijalne štetne mikroorganizme koji mogu napraviti kaos u probavnom sustavu odraslih, ali i djece.

Foto: Promo

Što su pokazala istraživanja?

Zahvaljujući provedenim znanstvenim istraživanjima Instituta AllergoSan, postoje sinbiotici koji znanstveno dokazano mogu dati podršku crijevima na putovanju. Naime, ukoliko štetni mikroorganizmi dopru do probavnog sustava, tijelo se ovih uljeza pokušava riješiti na prirodan način – proljevom (dijarejom). Najčešći uzročnici proljeva neugodni su, ali se izlučuju zajedno sa stolicom, međutim, zaraza salmonelom, šigelom ili kampilobakterom može uzrokovati ozbiljne tegobe.

Najveći problem nastaje kad se ovi „tvrdoglavi“ mikroorganizmi nastane u crijevnoj sluznici gdje mogu preživjeti i iznova postati aktivni, uzrokujući ponavljajuće abdominalne grčeve i dijareju čak mjesecima ili godinama nakon putovanja. Do 30% putnika razvije dugotrajne probavne probleme, odnosno kronične upalne bolesti crijeva, kao što je sindrom iritabilnog crijeva. U studiji provedenoj na 260 putnika ispitan je učinak višesojnog sinbiotika na sprječavanje putničke dijareje, ali i na smanjenje postojećih probavnih tegoba. Uzimanjem sinbiotika:

- uspješno je spriječena putnička dijareja kod više od 80% ispitanika;

- postojeće probavne tegobe poboljšane su kod više od 90% sudionika.

Upravo zato, potrebno je nekoliko dana prije i tijekom cijelog putovanja, piti znanstveno dokazani sinbiotik OMNi-BiOTiC® PUTOVANJE, jer je osmišljen upravo za izazove na putovanjima, kako mu i samo ime kaže. Zašto ne biste i svojim crijevima priuštili godišnji odmor?, savjetuje mag. Frauwallner.

Foto: Promo

Priprema za putovanje

Osim općih savjeta poput hidratacije, kretanja, adekvatne termičke obrade hrane te njenog skladištenja, dostatnog unošenja vlakana putem povrća i voća, važno je osigurati dodatnu podršku za crijeva putem sinbiotika OMNi-BiOTiC® PUTOVANJE. Ukoliko se žene na putovanju susretnu s vaginalnim tegobama, tu je OMNi-BiOTiC® FLORA plus+, sinbiotik za žensko zdravlje i sve izazove koji ga mogu narušiti tijekom odmora, zaključuje mag. Frauwallner.

Foto: Promo

Detaljnije o proizvodima:

https://omni-biotic.hr/proizvod/omni-biotic-putovanje/

https://omni-biotic.hr/proizvod/omni-biotic-flora-plus/

Više o ostalim proizvodima Instituta AllergoSan pronađite na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?