Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mogli bi se iznenaditi

Radi li vaš pas ove stvari? Veterinar otkrio pet znakova koji pokazuju da vam pas vjeruje

shutterstock
14.07.2023.
u 09:30

Iako su psi čovjekov najbolji prijatelj, ipak morate zaslužiti njihovo povjerenje. Veterinar je podijelio pet znakova po kojima možete vidjeti vjeruje li vam doista vaš pas.

Iako nema sumnje da je pas čovjekov najbolji prijatelj, ponekad se trebamo zapitati i je li taj osjećaj obostran. Vezu između psa i njegovog vlasnika ne treba podcijeniti, no vlasnik prvo treba zaslužiti pseće povjerenje. Suprotno uvriježenom mišljenju, i nije tako jednostavno pridobiti psa da vam potpuno vjeruje i da je kraj vas potpuno opušten, a ako to želite, trebati ćete se malo potruditi jer povjerenje krznenog prijatelja nećete dobiti dajući mu poslastice. Evo što kaže veterinar, kojih pet znakova otkriva ima li pas popuno povjerenje u vas; neki od njih mogli bi vas iznenaditi, prenosi Mirror.

Veterinar dr. Adam Christmann redovito na svom TikTok računu @dr.adamchristman52 često objavljuje zanimljivosti i savjete za suživot s kućnim ljubimcima, a nedavno je u videu korisnike upitao: 'Vjeruje li vam vaš pas potpuno?', a prema njegovim riječima, pet stvari u ponašanju pasa ukazuju na njihovo potpuno povjerenje prema čovjeku.

VEZANI ČLANCI: 

Prvi pokazatelj da vam pas stvarno vjeruje je da usvoji vašu svakodnevnu rutinu. Dr. Christmann objašnjava: 'Znači vrijeme kada ga hranite, kada ga šetate, a kada se ide na spavanje. Jer, jednom kada postavite svoju rutinu, pas će vam vjerovati da ćete se i držati svog djela 'dogovora'. Drugi će vas pokazatelj povjerenja u vlasnika možda iznenaditi, a to je uzimanje vaših cipela što je također znak da vam pas vjeruje.

Za sljedeće morate pratiti govor tijela psa, kaže dr. Christmann i pita: 'Naginje li se pas prema vama ili se pak odmiče? Pazite da poštujete granice koje on uspostavi, a što mu više čitate govor tijela i ponašate se kako vam poručuje, pas će vam više vjerovati'. Jedan od najvećih pokazatelja povjerenja psa može se činiti očitim, a riječ je o spavanju u istoj sobi, ili čak u istom krevetu s vama, za što dr. Christmann napominje da biste trebali smatrati 'darom'. Dodao je: 'Pas neće spavati negdje gdje se ne osjeća potpuno sigurno pa njegovo opuštanje pored vas možete shvatiti kao najveći pokazatelj povjerenja i kompliment.

VEZANI ČLANCI: 

Posljednji način na koji je podijelio da zna vjeruje li vam vaš pas je da ima s vama kontakt očima. Dr Christmann je objasnio: 'Jedan od načina na koji se psi vežu za vas je kontakt očima. To pomaže u stvaranju povjerenja'.

Nemojte im ju davati: Ove ljudske namirnice opasne su za kućne ljubimce!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije