Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moje zdravlje

Psorijaza je doživotna bolest, a tijek bolesti ne može se predvidjeti

maska za lice
Foto: Thinkstock
18.03.2015.
u 10:59

Važno je imati dobru suradnju pacijent- liječnik (dermatolog), da bi se kod svakog pogoršavanja na vrijeme uvela terapija.

Imam jako suhu kožu i psorijazu lakšeg oblika. Nisam ju imala skoro četiri godine i sada se ponovno pojavila. Za sada imam nekoliko plikova po tijelu te mi je zahvatila vlasište. Kako da spriječim daljnje širenje? <prije sam koristila Belosalic i Eucerin kremu za tijelo. Što mi preporučujete?

Odgovara dr. sc. Ivana Ručević, dr. med., spec. dermatologije i venerologije

Psorijaza je kožna bolest koja se može javljati u različitim oblicima, a, osim kože, može zahvatiti vlasište, nokte, a kod težih oblika zahvaća i zglobove.

Tijek bolesti se ne može predvidjeti. Psorijaza je doživotna bolest, s naizmjeničnim pogoršanjima i povlačenjima kožnih promjena.

Važno je imati dobru suradnju pacijent - liječnik (dermatolog), da bi se kod svakog pogoršavanja na vrijeme uvela terapija. Danas postoje razni pripravci za lokalno ili sistematsko liječenje bolesti, koji se indiciraju ovisno o raširenosti psorijatičnih promjena. Svakako se uputite na dermatološki pregled.

>>Ulja za njegu kože – nova beauty opsesija

>>10 iznenađujućih namirnica koje uzrokuju probleme s kožom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije