Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Prva dizajnerska liga za spas modne industrije!

'20.01.2011.,Zagreb - Zagrebacki velesajam, paviljon 5, pressica povodom pokretanja projekta FASHION.HR INDUSTRIJA. Cilj projekta je ozivljavanje tekstilne industrije i povezivanje sa hrvatskim modnim
'Goran Jakus/PIXSELL'
21.01.2011.
u 09:01

Slično kao što H&M angažira poznate dizajnere za kolekcije s potpisom, sada će naša modna industrija plasirati posebne kolekcije s potpisom Klarića, Severa, Galaša, Mrvoša, Zigmana, Anemarije Ricov!

Do 2008. godine hrvatski su tekstilci bili poželjni partneri svjetskih tekstilnih proizvođača, a sada se bore za opstanak! S druge strane, postoje mladi hrvatski dizajneri koji su mnogo napravili na domaćem i svjetskom tržištu, ali su i sami došli do praga opstanka ili im je “dojadilo biti krojačima po mjeri”. Pa, ako ih povežemo s industrijom, vjerojatno mogu pomoći i sebi, i industriji, i modnim potrošačima kojima su maloserijski dizajnerski modeli preskupi! Zato je utemeljen projekt “Fashion.hr industrija” koji je jučer predstavljen na Zagrebačkom velesajmu. Vinko Filipić, direktor koncepta Fashion.hr, tim je projektom odlučio razbiti tu pesimističnu, depresivnu situaciju, vjerujući u sinergiju koja će stvoriti novi hrvatski modni brend.  

Dizajn za svakoga! 

Konkretno povezivanje jakih dizajnerskih imena s još živom industrijom koja zapošljava 21 tisuću radnika već je počelo. Ivica Klarić tako radi za RIO Rijeka, a sada preuzima ulogu glavnog dizajnera za posebnu mušku pret-a-porter liniju. Žensku liniju dizajnirat će Zoran Mrvoš. To znači da, uz kolekcije tvorničkih dizajnera, RIO Rijeka uvodi posebne dizajnerske brendove RIO by Ivica Klarić, odnosno RIO by Zoran Mrvoš. Dakako, brendovi će nositi zanimljivija imena od ovih “radnih”. 

U San Peteru posebne linije modnih dodataka, ponajprije torbi, dizajnirat će Robert Sever. Igor Galaš postaje glavni dizajner posebne linije pulske modne kuće Arena. Juraj Zigman i Anamarija Ricov bit će kreativni direktori za obuću i odjeću kuće Bambi, a Zigman još i za posebnu liniju satova tvrtke Marli. Zaključak: led je probijen!

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
12:12 21.01.2011.

To su trebali već odavno napraviti..........................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije