Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinjavajući podaci

Protiv HPV-a se lani cijepilo samo 8 posto djevojčica

cjepivo
Foto: Robert Anic/PIXSELL
16.01.2015.
u 13:24

Na konferenciju pod nazivom 'Zašto zatvaramo vrata budućnosti ' su se odlučili povodom sutrašnjeg nacionalnog dana borbe protiv raka maternice

Zabrinjavajuć podatak da se protiv HPV-a prošle godine cijepilo samo 296 djevojčica odnosno samo njih 8 posto, iznijeli su na današnjoj konferenciji za medije pročelnica Ureda za zdravstvo Mirna Šitum i članovi povjerenstva grada Zagreba za prevenciju infekcija HPV-om.

Na konferenciju pod nazivom 'Zašto zatvaramo vrata budućnosti ' su se odlučili povodom sutrašnjeg nacionalnog dana borbe protiv raka maternice.

- Od raka maternice ne bi smjela umrijeti ni jedna žena, no odaziv koji imamo je loš za što su zaslužne i antivakcione kampanje koje vode neke naše kolege. Samo 8 posto djevojčica je cijepljeno lani, a ta statistika nije dostojna ni najgore razvijenih zemlja, kazao je ravnatelj HZJZ-a Andrija Štampar Zvonimir Šostar.

>> Gotovo 90 posto srednjoškolaca stupa u rizične spolne odnose

Komentara 6

NV
novo vriijeme
15:20 16.01.2015.

Postoje sigurniji načini za zaštitu id HpV virusa od dibiozne vakcine od koje naviše koristi imaju proizvođač i kupac.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
15:39 16.01.2015.

Onaj koji svoje zdravo djete hoce upropastiti ovim otrovima za sterilizaciju i depopulaciju...taj cijepi!

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:41 16.01.2015.

VL dali je ovo plaćen oglas farmaceutskih kompanija .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije