Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPASITE ODJEĆU

Profesionalna čistačica otkrila kako oprati mrlje od znoja s odjeće: 'Trebate samo dva sastojka!'

Shuttershock
09.06.2022.
u 15:30

Žute mrlje teško je ukloniti jer znoj reagira s dezdoransom, stvarajući kemijsku reakciju, a to je ono što im daje tu neuglednu, žutu nijansu

Pranje bijele odjeće može biti pravi izazov, posebno kad na dijelu ispod pazuha ima žute mrlje od znoja. No premda neki misle da se takav komad više ne može nositi, sa bijelih je majica, haljinica i košulja moguće ukloniti ružne žute mrlje. Jedna je profesionalna čistačica tako podijelila trik kojim ćete ih oprati s odjeće; i to kombinacijom samo tri sastojka.

 Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Kako piše The Sun, za formulu koju ona predlaže za uklanjanje mrlja od znoja ključan je ocat, a trebate samo pomiješati 1/4 šalice bijelog octa s 1/4 šalice hladne vode i s 1/2 čajne žličice deterdženta za rublje.

Otopinu zatim nanesite na tkaninu laganim četkanjem mekom četkom, pa ju operite. Nakon pranja ju osušite na zraku. 

Inače, te žute mrlje nastaju kad znoj reagira s dezodoransom, stvarajući tako kemijsku reakciju, a najbolje ih je što prije oprati jer su onda i najveće šanse da ćete ih skroz ukloniti.

- Ako se mrlja ne tretira može na tkanini doći do diskoloracije koja može brzo postati i trajna ili pak zahtijeva više tretmana za čišćenje - rekla je stručnjakinja.

Ona dodaje i da neke perilice imaju postavku tzv. 'grijanog namakanja', a ako je i vaša ima, odjeću s mrljama perite na njoj da sastojci koje ste nanijeli na tkaninu djeluju što učinkovitije.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije