Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radite li to?

Prljavom četkom masnoću i prljavštinu vraćate na kosu: Jednom mjesečno ju operite temeljito uz savjete frizera

Shuttershock
06.09.2022.
u 13:30

Započnite s uklanjanjem što je više moguće dlaka, uz pomoć tankog kraja češlja za tapiranje, prstiju ili pincete pa krenite na pranje...

Iako vjerojatno nikome nije među prioritetima, temeljito je čišćenje četke za kosu jedini način da s nje uklonite prljavštinu, ostatke proizvoda za kosu i masnoće s vlasišta koja se s vremenom na njoj nakupi, objasnio je poznati stilist i frizer iz Chicaga, Alex Brown.

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan

1/8

Osim toga, dodaje on, trud se isplati i jer će redovito čišćenje četke također osigurati da ona bolje radi svoj posao; a u čemu je sprječavaju vlasi kose koje zaglave među dlačicama.

Za većinu četki i češljeva za kosu dovoljno je temeljito ih očistiti jednom mjesečno, a ako imate jako dugu kosu ili koristite puno proizvoda za njeno oblikovanje, jednom u dva tjedna. Dobro je i redovito izvaditi zapetljane dlake.

Za detaljno očistiti četku trebate:

  • Češalj za tapiranje 
  • Pincetu
  • Četkicu za zube
  • Blagi šampon bez regeneratora
  • Izopropil alkohol (alkohol za trljanje)
  • Sprej za dezinfekciju
  • Sodu bikarbonu
  • Sudoper ili zdjelu
  • Ručnik

Započnite s uklanjanjem što je više moguće dlaka, uz pomoć tankog kraja češlja za tapiranje, prstiju ili pincete.
Operite četku. Umivaonik ili veliku zdjelu napunite toplom vodom. Dodajte oko dvije žlice šampona i 'izmiješajte' s četkom da se stvori sapunica.

Ostavite je uronjenu 10-ak minuta da se šampon upije pa čistom četkicom za zube očistite prljavštinu između redova čekinja i oko drške.

Ako se na njoj nakupilo mnogo proizvoda za kosu, vlažnu četkicu za zube umočite u malo sode bikarbone i nastavite s ribanjem. Soda bikarbona će djelovati kao blagi abraziv za uklanjanje prljavštine.

Temeljito isperite s toplom vodom i otresite višak vode. Stavite je na ručnik s dlakama prema dolje da se osuši.

Dezinficirajte: pomiješajte jednake dijelove izopropilnog alkohola i vode pa umočite četku u otopinu i stavite je na ručnik, s dlakama  prema dolje, da se osuši.

Za kvalitetnije i skuplje četke za kosu s prirodnom dlakom u vodu ulijte samo jednu čajnu žličicu nježnog šampona i nemojte na njoj koristiti izopropilni alkohol jer može isušiti prirodne čekinje, piše Real Simple.

Koliko često zapravo treba prati traperice?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije