Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prikupljeno više od polovice potrebnih kilometara za donaciju od 50.000 kn #zadjecudijabeticare

#zadjecudijabeticare
Foto: Goran Marinov
1/2
PR
Autor
PR članak
30.06.2016.
u 14:30

U akciji PoKRENI kojom GRAWE i Hrvatski savez dijabetičkih udruga (HSDU) pozivaju javnost, trkače i netrkače, da pokrenu svoje prijatelje i bližnje, te trčeći sakupe 50.000 kilometara za djecu oboljelu od šećerne bolesti, do sada je prikupljeno 36.304 km. Podsjećamo, za prvih skupljenih 50.000 km, GRAWE će donirati HSDU 1 kn za svaki poklonjeni km – ukupno 50.000 kn!

Do sada se izazovu priključilo 484 trkača koji su zajedno pretrčali 38.372 km. Međutim, valja naglasiti kako izazov ne prestaje prikupljanjem zacrtanih 50.000 km. Što se više novih trkača priključi izazovu i što bude više pretrčanih kilometara, snažnije će se i brže širiti svijest o važnosti kretanja za psihofizičko zdravlje svih osoba, a pogotovo za oboljele od šećerne bolesti. Pri tome nije važna brzina kojom se trči, ni količina istrčanih kilometara, važna je svaka pomaknuta vlastita granica. Za one koji nikad nisu pokušali trčati i kilometar hoda s ciljem je uspjeh!

Izazovu su dale podršku i poznate osobe i sportaši i pozvali građane da daju svoj doprinos za djecu oboljelu od dijabetesa. Svoj video poziv snimili su Dejan Patrčević, najuspješniji hrvatski Ironman i pobjednik ovogodišnje utrke Wings for Life, voditelj Davor Dretar Drele, nogometaš Goran Vlaović, hrvatska ultrmaratonka Veronika Jurišić, rukometaši Luka Stepančić i Filip Ivić te Joško Čagalj Jole.

Akcija #poklonisvojekilometre #zadjecudijabeticare samo je jedna od niza aktivnosti koje će GRAWE do kraja godine provesti u suradnji s Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga (HSDU).

Između ostalog, na utrkama čiji je GRAWE sponzor (Karlovački cener, Volim trčanje, B2B RUN i tako dalje), prisutnima se dijele jabuke s porukama i pozivima da na podršku za djecu oboljelu od šećerne bolesti. Jabuke se smatraju najboljim voćem upravo za oboljele od šećerne bolesti, a zdrave su za sve.

PoKRENITE i vi kolege i prijatelje da se uključe jer svaki doprinos je važan. Budite dio poKRETAČKE zajednice s kojom činite dobro u društvenoj zajednici. ‪#‎poklonisvojekilometre‬ JOIN

Pokloniti svoje km možete putem jedne od najpopularnijih besplatnih aplikacija za pametne telefone “Endomondo”. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI-pokloni svoje kilometre 2016. izazov i istu koristiti prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene km. Svaki km na Endomondo PoKRENI izazovu smatrat će se poklonjenim km i pribrojiti za HSDU.

Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara objavljuju se na facebook profilu.

Link na izazov.

Želite prijaviti greške?