Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI SAVJETI

Prije zime treba oprati pokrivače! Evo kako to učiniti

Foto: Getty Images
04.10.2019.
u 06:56

Padom temperatura počeli su se vaditi popluni koji su nekoliko mjeseci po ormarima i ladicama nakupljali prašinu, a prije korištenja potrebno ih je oprati.

Kada je u pitanju krevetnina, sama posteljina treba se prati jednom tjedno. Madracima je dovoljno čišćenje svakih 6 mjeseci. Između pranja popluna može proći i nekoliko godina ako se čuvaju u navlakama koje se redovito peru. 

Bilo kako bilo, pranje popluna mnogi smatraju nemogućim zadatkom, ali to ne mora biti istina.

Pranje popluna pokušajte izbjeći u manjim, kućnim perilicama koje im obično ne odgovaraju dimenzijama. Kada su nagurani u premalu perilicu jednostavno gube oblik i dolazi do zbijanja punjenja. Ako imate veću perilicu, poplun možete bez straha staviti na pranje s manje obrtaja ako uz njega u perilicu ubacite i dvije ili tri teniske loptice.

Naime, loptice će svojom vrtnjom u perilici osigurati da ne dođe do zbijanja punjenja. 

Ako pak imate perilicu manjih dimenzija, a ne želite poplun odnijeti na čišćenje u kemijsku čistionicu kao jeftiniju opciju možete potražiti i praonicu rublja. One imaju veće perilice i sušilice, a one bolje opremljene imaju i perilice koje su specijalizirane za pranje osjetljivih materijala ili perja. 

U perilicu dodajte samo malu količinu deterdženta za pranje.  Ao pretjerate, višak sredstva za pranje može oštetiti perje popluna koje će tako izgubiti svoju funkciju toplinske izolacije. 

Nakon pranja, rukama razdvojite moguće nakupine punjenja i ostavite poplun da se osuši na suncu.

Pogledajte što odjenuti na razgovor za posao:
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije