Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lagano ljeto na tanjuru

Preuzmi sedmodnevni mediteranski jelovnik i izgubi višak kilograma

krava
Foto: Zdrava krava
1/2
24.07.2014.
u 12:10

Uz jelovnik koji su ti pripremile nutricionistice Vitaminoteke i portal Zdrava Krava svom ćeš organizmu osigurati unos svih hranjivih stvari i jest ćeš zdravo i ukusno svaki dan

Poznato je da se mediteranska prehrana smatra zlatnim standardom pravilne prehrane. Istraživanja pokazuju kako sljedbenici ove prehrane imaju niži rizik od mnogih bolesti današnjice. Temelji mediteranske prehrane su integralne žitarice, niskokalorično te nutritivno bogato voće i povrće te namirnice koje obiluju korisnim masnoćama. Ovaj način prehrane karakterizira i nizak udio zasićenih masti, crvenog mesa i šećera te visok udio orašastih plodova, mahunarki i ribe. Osim po pitanju zdravlja, mediteranska prehrana jedna je od top dijeta za mršavljenje.

Lagano ljeto na tanjuru

Portal Zdrava Krava ti donosi sedmodnevni mediteranski jelovnika u vrijednosti od 1600 kalorija namijenjen ženama, odnosno u vrijednosti od 1800 kalorija namijenjen muškarcima . Ako su tvoje energetske potrebe prosječne i iznose 2200 kalorija za žene, odnosno 2500 kalorija za muškarce, pridržavajući se ženskog jelovnika od 1600 kalorija možeš gubiti oko 0,6 kilograma tjedno, odnosno pridržavajući se jelovnika namjenjenog muškarcima od 1800 kalorija možeš gubiti 0,7 kilograma tjedno.

Preuzmi jelovnik za žene od 1600 kalorija

Preuzmi jelovnik za muškarce od 1800 kalorija

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CHOW
CHOW
12:39 24.07.2014.

Sve su to gluposti, potrebna je. samo volja i dosljednost, neka svaj jede što baš voli a ne što mu drugi nameću,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije