Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretilost

Preskočite katkad kupnju igrica, u tinejdžera izazivaju osjećaj – gladi

\'djeca televizija\'
VL
23.05.2011.
u 15:37

Znanstvenici su ustanovili da računalne igrice u tinejdžera često izazivaju osjećaj gladi

Dobro razmislite o tome hoćete li djetetu kupiti novu računalnu igricu. Znanstvenici su, naime, ustanovili da računalne igrice u tinejdžera često izazivaju osjećaj gladi i povećavaju rizik od pretilosti, donosi britanski Daily Mail online. Uvjereni su da je to dio objašnjenja zašto su djeca koja provode sate za kompjutorom i igraćim konzolama češće debela. To, kažu, nije samo zato što su fizički neaktivna.

Danski i kanadski istraživači ustanovili su da tinejdžeri koji su za kompjutorom sat vremena uzimaju 80 kalorija više od onih koji vrijeme provode drukčije. Pratili su skupinu 17-godišnjaka i pokazalo se da oni sagore samo 21 kaloriju više dok igraju igrice u usporedbi sa satima u kojima su se odmarali. Poslije svakog sata ostaje im oko 60 suvišnih kalorija. Oni koji, pak, sjede za kompjutorom po tri sata unesu i po 180 nepotrebnih kalorija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije