Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO

Poželite li promijeniti frizuru nakon prekida? Terapeutkinja objasnila koji je razlog za to

Shutterstock
02.09.2022.
u 11:30

Psihoterapeutkinja Rachel Wright, objašnjava da transformacija frizure može biti upravo ono što vam je potrebno da biste pokrenuli prijelaz iz veze u samački život, odvojeni od te druge osobe

Ako ste ikad nakon prekida, nakon prve faze tugovanja, stalno razmišljali o promjeni frizure, niste jedini; to je zapravo tako često emocionalno iskustvo da ima čak i ime, a zove se 'kosa nakon prekida'.  

Prema stručnjakinji za njegu kose Jenne Perry, promjena frizure koja uslijedi nakon ljubavnog prekida češće se odnosi na šišanje nego na bojanje, piše Mind Body Green.

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

- Morate iz sebe izbaciti lošu energiju, a šišanjem nas može i duhovno olakšati. Takve nam promjene daju novu perspektivu o sebi - objasnila je.

Iako je šišanje možda najčešća promjena nakon prekida, popularna je i potpuna transformacija bojom, npr. promjena iz brinete u plavušu, a stručnjakinja ističe i kako je kosa idealna za eksperimentiranje nakon prekida; jer znamo da će opet narasti, a i boju je lako 'popraviti'.

Iza fenomena 'kose nakon prekida' stoji, naravno, psihološki razlog, a psihoterapeutkinja Rachel Wright objašnjava da mijenjanje frizure može biti baš ono što trebamo u takvim situacijama, kad iz veze krećemo u samački život odvojeni od druge osobe. 

- Većina nas je emotivno jako vezana za svoju kosu, vjerojatno više nego što uopće shvaćamo, a njena nam promjena može vratiti osjećaj kontrole. Nove frizure ili boje kose povezuju se s novim početkom i optimizmom, a kosa nakon prekida služi i za obilježavanje psiholoških i emocionalnih kroz koje prolazimo. Često tako označava i našu pobjedu nad teškom situacijom - objasnila je psihoterapeutkinja.

No, ističe da biste se prije promjene frizure trebali zapitati radite li to za sebe ili za nekoga drugoga, te želite li tu promjenu iz pravih razloga. Ako želite frizuru ili boju kose koja se vašem partneru nikada nije sviđala, pa sada radite to u inat, vaša namjera onda baš i nije zdrava, zaključuje psihoterapeutkinja. 

Često gubite ključeve i druge sitnice? Psihologinja savjetuje kako tome stati na kraj:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije