Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uključi se

Postigni super formu treningom na biciklu!

Treningom na biciklu do super forme
Foto: Shutterstock
1/3
03.07.2014.
u 13:52

"Mršavimo zajedno klub" u suradnji s Viva Sport-om organizirao je nagradni natječaj u kojem možete osvojiti bicikl u vrijednosti od 2.599 kn

Bicikl je za mnoge prijevozno sredstvo broj 1 i omiljeni način rekreacije na otvorenome. Stručnjak Mršavimo zajedno kluba, prof. kineziologije Marino Bašić, donosi vam kratak pregled prednosti koje pruža bicikl i savjetuje kako ga možete koristiti za postizanje idealne forme.

Budući da Mršavimo zajedno klub služi promicanju zdravih navika, u suradnji s Viva Sport-om, odlučili smo jednome od vas pokloniti bicikl u vrijednosti od 2.599 kn.

Sve što trebate napraviti jest otkriti nam koju biste destinaciju posjetili biciklom da vam se ukaže prilika i zašto? Bilo da se radi o nekoj od svjetskih destinacija ili pak jednostavnoj vožnji obližnjim parkom u vašem gradu, vjerujemo kako za to imate odličan razlog.

Podijelite ga s nama i jednog od vas nagradit ćemo Revel 4 modelom bicikla marke Giant, koji slovi kao jedan od najboljih bicikala za istraživanje novih puteva. Svoj odgovor možete unijeti klikom na obrazac.

Prednosti treninga na biciklu su sljedeće:

  1. Manji udar na zglobove jer, za razliku od trčanja, na tijelo ne djeluju tako jake sile pa će osobe koje imaju problema sa kukovima, leđima i koljenima moći provoditi cardio trening na sigurniji način. To je također vrlo bitno za osobe koje imaju višak kilograma jer trčanje sa 10 ili 20 kg viška može dovesti do problema sa kralježnicom.
  2. Današnji bicikli napravljeni su da se mogu prilagoditi svakom vozaču i omogućiti mu ugodnu, sigurnu i dužu vožnju što dovodi do veće potrošnje kalorija.
  3. Osim gubljenja potkožnog masnog tkiva trening na biciklu će ojačati vaše mišiće, pogotovo noge i stražnjicu. To su veliki mišići pa samim njihovim angažiranjem trošimo više kalorija.
  4. Treningom na biciklu dolazimo do after burn efekta što znači da ćemo i nakon treninga gubiti masnoću i na neki način učimo mišiće da sagorijevaju više sala.
  5. Za tzv. “afterburn” efekt najbolje je voziti intervale (npr. 1 minuta brza vožnja i 3 minute lagana vožnja, u ukupnom trajanju 30 – 40 minuta), čime ćete topiti masnoću i 24 sata nakon treninga.

Da biste izbjegli neželjene posljedice:

  1. Odaberite dobru veličinu bicikla. Najbolje je savjet potražiti u specijaliziranoj trgovini sportskih i rekreacijskih bicikala, gdje će vas savjetovati koji je bicikl najbolji za vas, koliko treba biti podignuto sjedalo i sl.
  2. Pazite na pretreniranost! Postepeno podižite kilometražu. Trebate se naviknuti da budete dulje vremena na biciklu kako ne bi imali problema sa stražnjicom, ali i kako ne bi došlo do problema s koljenima i leđima.
  3. Napravite vježbe zagrijavanja prije treninga s biciklom. Razgibajte sve zglobove kružnim pokretima krenuvši od glave prema nogama. Napravite 10 – 15 kruženja u svaku stranu. Također, nakon završenog treninga napravite vježbe istezanja na način da zadržite statičan položaj 20 sekundi.
  4. Nosite sa sobom vodu ili izotonični napitak, pogotovo ako vozite po velikim vrućinama. S dehidracijom opada vaša sposobnost, ali također može doći do težih posljedica opasnih po zdravlje.
  5. Nemojte jesti nekoliko sati prije treninga s biciklom jer će vam smetati za izvedbu.

Ovo su neki od savjeta i prednosti treninga s biciklom. Preporučujemo da iskoristite lijepo ljetno vrijeme i uživate u vožnji biciklom jer ćete učiniti nešto korisno za svoje tijelo i duh.

Ukoliko i vi želite vlastiti bicikl uz koji ćete moći vježbati ili vam je jednostavno dosadio vaš stari, Mršavimo zajedno klub, u suradnji s Viva Sport-om daje vam priliku da osvojite potpuno novi bicikl. Klikom ovdje pošaljite nam svoj odgovor na nagradno pitanje, a najkreativniji odgovor nagradit ćemo Revel 4 modelom bicikla, u vrijednosti od 2.599 kn.

Ako vas zanima kvalitetna ponuda bicikala te opreme i dijelova, posjetite stranicu Viva Sport-a jer ćete tamo pronaći  sve što vam je potrebno!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Perica1
Perica1
14:15 04.07.2014.

2 sata prije treninga treba jesti i napuniti se ugljikohidratima te obaviti veliku nuždu jer će izvedba biti traljava. A bicikl od 2600kn si slobodno zadržite jer mu je oprema dno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije