Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore!

Ponovni nastanak bradavica ne može se spriječiti

06.11.2014., Zagreb - Jelena Mestrovic Stefekov, doktorica specijalist dermatologije i venerologije.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
16.05.2016.
u 10:25

Važno je kod prvih znakova recidiva ukloniti bradavicu, ne čekati da naraste

Imam 17 godina i već se više od godinu dana borim s virusnim bradavicama na šakama. Išla sam mnogo puta kod dermatologa i svaki put se vrate. Postoji li način da se spriječi njihov ponovni nastanak?

Odgovara Jelena Meštrović Štefekov, dr. med., spec. dermatologije i venerologije, Poliklinika Šlaj –Anić

Što je virusnih bradavica više, to je teže spriječiti njihov ponovni nastanak nakon uklanjanja. Osim svih općih mjera kojima se podiže imunitet organizma – uredan život, zdrava prehrana, spavanje, ne postoji točno određeni režim prehrane ili suplement koji bi spriječio njihov ponovni nastanak. Nakon (pažljivog, sterilnog) prokidanja mjehura potrebno je reakciju smiriti antibiotskom ili neutralnom masti, no ipak je do određene mjere dopustiti jer uklanja bradavicu.

Pokušajte se između tretmana, u dogovoru s dermatologom, koristiti sredstvima za uklanjanje bradavica za kućnu upotrebu kao dodatnom pomoći. 

>>Ova sitna i odvratna bića imamo svi na svom tijelu, ali nećete vjerovati - gdje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije