Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO JE ZNATI

Pohranjujete li sir pravilno? Kuharica podijelila trik kojim će on trajati i do četiri puta dulje

Shutterstock
25.08.2022.
u 07:00

Kathleen Ashmore u videu na Tik Toku ispričala je da sir ne biste trebali nakon upotrebe vratiti ravno u hladnjak u plastičnom omotu u kojem ste ga kupili

Sir je ukusna namirnica koji mnogi vrlo često kupuju i koriste. No, jeste li znali da se sir može upljesniviti ako ga nepravilno skladištite, ili ga predugo držite u hladnjaku? Jedna kuharica otkrila je jednostavan trik za sprječavanje pljesnivosti sira, čime će, kako ona tvrdi, trajati i do četiri puta dulje.

Kako piše The Sun, kuharica Kathleen Ashmore u videu na Tik Toku ispričala je da sir ne biste trebali nakon upotrebe vratiti ravno u hladnjak u plastičnom omotu u kojem ste ga kupili. 

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita:

1/8

Naime, ona tvrdi da ga trebate izvaditi iz plastičnog omota kada ga prvi put zarežete. Umjesto da držite sir u omotu u kojem dolazi, Kathleen poručuje da koristite određenu vrstu omota, odnosno papir za sir. Papir za sir omogućuje siru da 'diše' bez isušivanja. No, osim njega, kuharica kaže da možete upotrijebiti i masni papir, a sir je općenito najbolje čuvati u donjoj ladici hladnjaka koju nećete tako često otvarati, jer će tako i temperatura i količina vlage stalno biti ista.

Objasnila je da siru treba zraka, inače će se njegov okus početi mijenjati i sigurno neće biti isti četvrti dan kao i prvi dan. Sir obično ima velik udio vlage, a ako ne može 'disati', vlaga ostaje zarobljena i to je onda leglo bakterija i plijesni. Dakle, sve što trebate je omotati ga u papir za sir, ili masni papir, i trajat će tri do četiri puta dulje u hladnjaku, nego da ste ga ostavili u običnom plastičnom omotu. 

@katcancook

Cheese Storage 101 🧀

♬ original sound - Kathleen Ashmore

Njezin video skupio je preko 1,6 milijuna pregleda, a mnogi korisnici bili su oduševljeni savjetom. 

- Nisam imao pojma, odličan savjet! - napisao je jedan korisnik.

- Sir nikada nema priliku da se upljesnivi u mojoj kući jer ga pojedemo odmah - našalio se drugi. 

Ako je vaš sir počeo pljesniviti, u nekim slučajevima ga još uvijek možete jesti. Tvrdi sir se može jesti, samo trebate odrezati plijesan i uživati u ostatku sira. Međutim, meki, ribani i narezani sir ipak biste trebali baciti. 

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije